Brunswijk haalt uit naar hoofd beveiliging president

(foto: Ivan Summerville)

Tijdens de partijvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) het afgelopen weekend heeft vicepresident, Ronnie Brunswijk, fors uitgehaald naar Melvin Linscheer, het hoofd van de beveiliging van de president. Volgens hem zou Linscheer uitspraken hebben gedaan, die een hoofd niet sieren en verregaand zijn. De vicepresident herhaalde enkele malen, dat de regering nog steeds de naam draagt van Santokhi-Brunswijk. Doelend op het feit, dat Linscheer geen gesprekspartner is. Volgens Brunswijk is het hoofd brutaal geweest door te reageren op eerder gedane uitlatingen van hem. “Ik heb gezegd, dat als er een samenwerking is, we elkaar moeten vertrouwen, dan kom je als hoofd van de beveiliging niet reageren met we gaan gewoon door. Wie is we?”, vroeg Brunswijk zich af.

De vicepresident zei verder, dat Linscheer geen draagvlak meer heeft van zijn partij en van zijn persoon om te werken in het JIT-team. “Ik zal ervoor zorgen, dat dit op de agenda komt. Ik zal niet meer praten met Linscheer. Ik praat niet met een pion, tot een kleine jongen. Wie is Linscheer om te zeggen, dat we verder zullen gaan? Als hij geen respect heeft voor de vicepresident, zullen er maatregelen getroffen worden”, aldus Brunswijk. Hij zal de president vragen om maatregelen te treffen tegen Linscheer. Brunswijk ging verder door te stellen, dat de president zal moeten kiezen tussen hem of Linscheer. Hij zal dit zo snel mogelijk bespreken met de president, die volgens hem niet weet, wat bepaalde mensen achter zijn rug uithalen. “Dit is heel gevaarlijk. Zogenaamd werken ze in opdracht van de president”, aldus Brunswijk.

Linscheer gaf in gesprek met een lokaal medium aan, niet te zullen reageren op de uitlatingen gedaan door Brunswijk en de instructies van de president rustig af te wachten.

More
articles