Consortium van experts creëert kansen voor KMO’s

Vandaag heeft een consortium van vakdeskundigen een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om gezamenlijk hun expertise in te zetten voor een baseline studie van ondernemers. De recente olie- en gasontwikkelingen in Suriname vragen om een gerichte aanpak voor ondernemers onderling en in georganiseerd verband. Het consortium van experts waaronder Angela van der Kooye, Chantal Reiziger, en Wilgo Bilkerdijk, zal in de komende periode in navolging van een eerder gedane baseline studie, de coördinatie voeren over een groep van specifieke experts om de ‘readiness’ van de lokale, kleine en middelgrote ondernemers te meten.

De alliantie van het bedrijfsleven, is de inspirator van dit initiatief. Het gaat kortom, om het in kaart brengen van de noden, behoeften, wensen en verwachtingen van de Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s). Het is van belang de snelle technologische ontwikkelingen te identificeren, evalueren en indien gewenst, toe te passen, om de achterstanden in kennis en vaardigheden in te lopen in het belang van de nationale ontwikkeling.

Het consortium is reeds gestart met de voorbereidende werkzaamheden en wil met deze stap, een actieve en maatschappelijke bijdrage leveren aan de benodigde ontwikkelingen van de ‘local content’ markt.

More
articles