Bordo bereid Abop vaarwel te zeggen

De ondervoorzitter van de Abop, Joel ‘Bordo’ Martinus, had gisteren op zijn Facebook pagina bekend gemaakt, dat hij binnenkort zijn politieke carrière vaarwel zal zeggen vanwege persoonlijke constateringen. Het bericht verscheen gisteren kort nadat Martinus een interview had afgestaan aan Starnieuws waarin hij aangaf, dat het onacceptabel is dat districtscommissaris (dc) Mike Nerkust (Paramaribo-Noordoost), wordt gehandhaafd, terwijl alle andere dc’s worden vervangen. De mededeling van Martinus is intussen niet meer op de pagina van de politicus te vinden. Later op de avond ging hij live op zijn Facebook pagina om zijn fans wat duidelijkheid te verschaffen over zijn besluit. “Ik heb geen bedankbrief geschreven en heb ook geen bedankbrief ontvangen.” Martinus gaf aan dat een aantal dingen zijn gebeurd en dat hij heeft gereageerd, waarna hem gezegd is, dat hij niet had moeten reageren. Hij zei dat hij vooralsnog in de Abop zit, maar dat hij op de vergadering van de partij wacht. “Als men mij wil wegjagen, ben ik vrij om te gaan. Ik heb mijn persoonlijke mening gegeven en ik blijf erbij. Ik ben het niet eens dat Nerkust daar blijft. Als men mij bedankt, ga ik weg. Het is dan tijd dat ik stop met politiek. En als ik uit Abop vertrek, ga ik ook niet in een andere politieke partij. Ik bemoei dan ook niet meer met politiek en ik ga niemand bedelen om te blijven, omdat ik weet welke bijdrage ik heb geleverd aan deze regering.” Martinus zei dat hij nooit een poging heeft gedaan om naar een andere politieke partij te gaan en altijd heeft gewerkt voor de Abop. Hij had alcohol in zijn hand en zei dat hij nooit in zijn leven live is gekomen met alcohol, omdat hij een voorbeeld wilde zijn voor de jeugd, maar dat hij het niet meer aankan.

Vicepresident en Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk, heeft in voiceberichten gezegd dat Martinus zijn mond moet dichthouden, maar Martinus is niet van plan stil te blijven. Volgens hem zijn er meer mensen in de partijtop die het niet eens zijn met de gang van zaken. Hij heeft daarom een vergadering aangevraagd. Uit voiceberichten die de media hebben bereikt, blijkt dat Martinus uit een WhatsApp groep van Abop is gestapt. In voiceberichten legt hij uit waarom hij eruit is gestapt. Martinus zei dat hij altijd zal blijven spreken als hij het ergens niet mee eens is. Overigens benadrukte hij dat het om een privégroep gaat en dat er geen vertrouwen meer is als zijn berichten nu de ronde doen. In voiceberichten zei Martinus dat er besluiten worden genomen zonder dat er afgestemd is met het hoofdbestuur. “Er worden ministers, directeuren, dc’s en RvC-leden benoemd zonder dat het hoofdbestuur op de hoogte is.” Martinus zei dat het niet de eerste keer is dat mensen hard werken voor de partij, terwijl anderen genieten van de vruchten. Hij wenst geen deel meer te zijn van een organisatie als hij van niets op de hoogte is, omdat hij gebeld wordt door mensen. “Het lijkt dan alsof ik de mensen voor de gek houd.”

Martinus benadrukte dat hij geen ruzie heeft met de hoofdbestuursleden of andere leden van de partij. Hij zei dat hij het nodig vond om op het handhaven van Nerkust als dc te reageren, dit gezien de handelingen die Nerkust gepleegd heeft.

Partijvoorzitter Brunswijk moest volgens Martinus om twee uur in de ochtend naar Paramaribo vertrekken, omdat Nerkust fraude wilde plegen. In gesprek met Starnieuws vroeg Martinus zich af, hoe men iemand die al die jaren het NDP-beleid heeft uitgevoerd, op de post kan laten. Het lijkt volgens hem dan alsof Abop geen kader heeft. Martinus heeft zijn beklag hierover donderdagavond gedaan bij president Chandrikapersad Santokhi. Hij vindt dat de president moet optreden en zulke besluiten niet moet accepteren. Volgens Martinus was het volk beloofd dat de regering zou optreden tegen mensen die corrupt waren, maar dat is niet gebeurd. ‘’De regering is alleen bezig met politiek en mensen van de NDP keren terug’’, aldus Martinus.

More
articles