‘De regering moet voor de consequenties instaan’

In de hoogste regionen van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), is er al enige tijd ontevredenheid ontstaan. Joël ‘Bordo’ Martinus ondervoorzitter van de Abop, uitte de afgelopen week onder andere zijn ontevredenheid via de media, over enkele politieke besluiten de partijvoorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk unaniem heeft genomen. Als gevolg hiervan heeft hij gisteren via zijn live-Facebook pagina aangegeven, dat hij binnenkort de partij zal verlaten, vanwege persoonlijke constateringen. Abop-parlementariër Edward Belfort, zegt dat hij niet verast is over het feit dat de ondervoorzitter aangegeven heeft de partij te verlaten en is ervan overtuigd, dat ook anderen zullen vertrekken. “Elke persoon die de partij verlaat, is een verlies”, voegde Belfort eraan toe. Hij zegt dat hij al genoeg signalen heeft gegeven, en merkt dat er ook een heleboel signalen uit de samenleving zijn, die aangeven dat het niet goed gaat verlopen, als het op deze manier doorgaat.

Volgens Belfort moet de regering dan ook voor de consequenties instaan.Belfort protesteert daarbij tegen de accommodatie van NDP’ers binnen de constellatie van de regering Santokhi en de ABOP.  Volgens hem maakt zijn partijvoorzitter dezelfde fout die Bouterse heeft gemaakt als NDP-voorzitter. Hij is van mening, dat hetgeen, de NDP is overkomen, straks de Abop ook zal overkomen. Belfort merkt op, dat de VHP tenminste wijs genoeg is geweest om haar partijgenoot Reshma Mangre te zeggen, zich terug te treken uit de RvC van de SLM, en dat heeft ze gedaan. “Maar Abop denkt niet zo, zij denkt anders.” Belfort zegt, dat mensen die uit een ander kamp komen, eerder worden geaccommodeerd, vooral personen die kortgeleden nog zijn afgewezen tijdens de laatstgehouden verkiezingen. De regering laat volgens hem alle NDP’ers toe, die ook debet zijn geweest aan het slechte beleid en dat ons gepienaard heeft. “Dit is toch onkan. De regering zou juist moeten optreden en zulke besluiten niet accepteren.”

Volgens Belfort is het volk beloofd, dat de regering zou optreden tegen mensen die corrupt waren en zijn, maar dat blijkt nu niet te gebeuren. Hij is van mening, dat indien personen worden behouden, die het volk heeft weggestemd, betekent zulks dat zij de wil van het volk terzijde legt.  “Ik val de regering niet aan, maar ik praat voor het volk en ik heb mijn persoonlijke mening, over de gang van zaken. Ik wil niet dat zij ten val komt, daarom zal ik blijven waarschuwen”, aldus de parlementariër.

More
articles