Mangre wil zich belangeloos inzetten voor SLM

VHP-assembleelid Reshma Mangre, is onlangs benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De benoeming van het lid heeft voor veel kritiek gezorgd, gezegd wordt dat zij dan drie slarissen toucheert. Mangre zegt de kritiek te begrijpen, maar benadrukt dat er geen salaris is gekoppeld aan haar nieuwe functie als RvC-lid. Zij zegt dat zij zich geheel belangeloos wil inzetten voor de RvC. “Ik stel mijn kennis en kunde ter beschikking. We hebben één doel en dat is om het land uit de crisis te halen.”

Mangre zegt dat zij een wezenlijke bijdrage wil leveren om de SLM weer tot een winstgevend bedrijf te maken. Haar ervaring bij de vakbeweging, waar zij zich naar eigen zeggen twintig jaar belangeloos voor heeft ingezet, komt daarbij goed van pas. Het is volgens Mangre, ook een voordeel dat ze een vrouw is. “Soms als vrouw, kun je met andere inzichten komen op de bedrijfsvoering en het management”, zegt Mangre. Ook oefen je, aldus Mangre, als assembleelid controle uit op de regering en als RvC lid oefen je controle uit op het bestuur van SLM. Zij is dan ook van mening, dat deze functie in lijn is met haar parlementaire functie. ‘’De belangen lopen parallel’’, aldus Mangre.

De SLM zit momenteel in de rode cijfers en heeft een schuld van 88 miljoen US-dollars. Mangre: “De SLM is onze nationale trots. We hebben er allemaal baat bij als het goed gaat met het bedrijf. Het doel is om SLM weer in de blauwe cijfers te plaatsen’’, aldus Mangre.

Ze begrijpt dat de kritiek, maar zegt dat het beter zou zijn als meer mensen zich belangeloos zouden willen inzetten om het uit land uit de crisis te halen. “Iedereen is verantwoordelijk voor wat hij zegt en schrijft, maar het zou van fatsoen getuigen wanneer de collega-parlementariërs zouden vragen wat er aan de hand is.”

Mangre is van mening dat mensen op basis van hun deskundigheid en expertise worden gekozen om een bepaald werk te doen. “Ik ben niet zomaar daar geplaatst.”

More
articles