April 25, 2020


HEBZUCHTIG EN ONOPLETTEND


April 25, 2020

Van de 17 politieke organisaties die meedoen aan de algemene, vrije en geheime verkiezingen, hebben slechts vier partijen kandidatenlijsten ingediend die geen fouten hadden. Het gaat om de politieke partijen De Nieuwe Wind (DNW), de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) en Democratie Ontwikkeling in Eenheid (DOE). De reden waarom deze lijsten niet door de controle van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) zijn gekomen zijn verschillend. Hieronder vallen het niet indienen van bewilligingsformulieren, het niet bereiken van de leeftijd van 21 jaar, kandidaten die op meerdere lijsten voorkomen, kandidaten die geen CBB uittreksel en nationaliteitsverklaring hebben ingediend. Daarnaast kunnen vier DNA-kandidaten niet meedoen aan de verkiezingen. Wij moeten het CHS complimenteren voor het kordaat optreden, omdat we geen partijen en of mensen nodig hebben die menen het land te zullen verbeteren als zij nu al niet erop kunnen toezien, dat hun kandidaten alle regels naleven. Dat mensen op verschillende lijsten voorkomen, zegt ook veel van deze personen. Wij zien niet hoe politieke partijen niet kunnen controleren of hun kandidaten gelukszoekers zijn en uit meerdere potten willen eten. Deze personen kunnen niet anders aangeduid worden, omdat we weten dat RR- en DR-leden betaald worden. Je bent dus niets anders dan hebzuchtig als je lid bent van een politieke partij maar tegelijkertijd ook je geluk zoekt bij een andere partij. Verder mogen we zeggen, dat de politieke partijen heel slordig hebben gewerkt, als het gaat om hun kandidaten die de leeftijd van 21 jaar nog niet bereikt hadden bij de indiening, die geen CBB uittreksel en nationaliteitsverklaring hebben ingediend en die nog geen twee jaar woonachtig waren in het district waar zij als kandidaat werden gesteld. Dat is iets waarop de partij had moeten toezien. Roep de mensen op om met hun stukken te komen en verbindt sancties daaraan. Straks zijn het deze zelfde partijen die grotere vraagstukken in het land, die ook nog fraude en corruptiegevoelig zijn, moeten behandelen. Op alle ministeries zijn er regels en stukken die ingediend moeten worden om in aanmerking te komen voor bepaalde voorzieningen. Als deze partijen het niet serieus nemen met de vereiste stukken die hun DNA, RR en DR kandidaten moesten inleveren komen opdagen. Weten we nu al wat er zal gebeuren als zij aan de macht komen. Juist omdat alle politieke partijen hun mond vol hebben over het beroerde beleid van de regering, moesten zij er juist voor zorgen dat zij zelf in de aanloop naar de verkiezingen conform de regels handelen.  

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249