February 9, 2019


Kort lontje


February 9, 2019

Eugene van de San, directeur op het Kabinet van de President en ex-minister van Justitie en Politie, heeft op 28 januari jongstleden in het radioprogramma Bakana Tori met als presentator Clifton Limburg, flink uitgehaald naar de procureur-generaal (PG), Roy Baidjnath Panday. Dit naar aanleiding van vragen van Asiskoemar Gajadien in het parlement over de CLAD- rapporten die bij de PG liggen ter onderzoek. De PG zou volgens Van der San VHP’er zijn, omdat de onderzoeken op zich laten wachten. Volgens Van der San is de PG zeker VHP’er en geen NDP’er. Hij was vol lof over de integriteit van mensen in dit land. Wat de ex-minister vergeet, is dat hij vaak degene is die zijn mond niet kan houden en uit agressie onnodig fulmineert. Onlangs was ook op sociale media te zien hij tekeer ging tegen ex-militairen. Niet voor niets heeft hij de bijnaam ‘korte lont’. Zijn ontslag als minister kwam precies twee maanden en zes dagen na zijn beëdiging als bewindsman van JusPol. Over integriteit gesproken, moet Van der San de laatste zijn die praat. Als directeur op het kabinet verdient hij naar verluidt nog steeds een ministerssalaris en geniet hij nog altijd van vele emolumenten en terwijl velen geen ziektekostenverzekering kunnen afsluiten, loopt hij rond met een platinakaartje van het SZF. Laat hij ons vertellen of hij de zes maanden salaris en de daarbij bijbehorende emolumenten toen hij met ontslag werd gestuurd, had opgezegd of niet. Van der San zal dan de ambtenarenwet als dekking nemen om aan te geven dat hij daarop recht heeft. Deze man moet eerst de hand in eigen boezem steken alvorens anderen te bespreken. Het zou hem sieren om de misstanden die zijn partijgenoten en ook zijn voorzitter hebben begaan, aan de kaak stelt. Eugene wordt ook door velen allang niet meer serieus genomen.  

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249