November 17, 2018


(foto: Johan de Randamie)

DE AANHOUDER WINT


November 17, 2018

De economische situatie in het land heeft gemaakt dat veel ambtenaren en werknemers zijn gaan pleiten voor een salarisverhoging. Vooral de afgelopen twee jaar speelt dit een belangrijke rol in onze samenleving. Er zijn tal van stakingen in diverse sectoren geweest, omdat werknemers niet tevreden waren met hun loon. Vakbonden moesten steeds acties aankondigen en houden om daadwerkelijk een verhoging te bewerkstelligen. Maar omdat tegelijk met de salarissen, ook de prijzen in de winkels stijgen, hebben veel burgers het toch nog moeilijk. Hoewel een deel van de werkende klasse in aanmerking is gekomen voor een loonsverhoging en de ambtenaren een koopkrachtversterking van SRD 500,- hebben gehad, zijn er ook mensen die niets of heel weinig hebben gekregen. Deze mensen hebben het ook moeilijk, maar moeten door blijven gaan, vooral als zij kinderen hebben. Het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis heeft net zoals andere groepen in het recente verleden, ook actie gevoerd voor een hoger salaris. Het personeel heeft sinds 2014 geen loonsverhoging meer gehad. Diverse personeelsleden hebben laten weten hoe moeilijk zij het de afgelopen periode hebben gehad. Ook hebben zij het gevoel dat zij minder gewaardeerd worden, vooral omdat alle andere ziekenhuizen de salarissen wel hebben aangepast. In dat kader heeft het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis vanaf maandag actie gevoerd. Het personeel was vastbesloten actie te voeren totdat het zijn doel bereikt had. Afgelopen woensdag was dat het geval, toen liet de directie van het ziekenhuis weten dat de salarissen vanaf eind november verhoogd zullen worden. Het personeel ging voor een verhoging van minimaal 10 procent, maar de directie heeft laten weten dat de loonsverhoging niet uitgedrukt zal worden in percentages, maar in bedragen zal worden vastgesteld. Dat is niet hetzelfde, maar het personeel zal in ieder geval wat meer financiële armslag hebben.