HOEFDRAAD EIST VERTREK BOUSAID ALS CEO HAKRINBANK

Gillmore Hoefdraad, de minister van Financiën, doet er naar wij vernemen momenteel alles aan om Drs. Jim Bousaid,  Chief Executive Officer (CEO) bij de Hakrinbank, zijn dienstbetrekking bij de financiële instelling op zeer korte termijn te beëindigen. Al enige dagen gaat het gerucht dat Hoefdraad tijdens de aankomende Algemene Vergadering van Aandeelhouders, van dinsdag 10 juli, de beëindiging van de dienstbetrekking van Bousaid bij de Hakrinbank wil doordrukken. Hoefdraad zou naar verluidt zelfs een brief hebben gericht aan de heer Robert Van Trikt, president-commissaris bij de Hakrinbank, waarin hij de beëindiging van de dienstbetrekking van Bousaid aankondigt. Bousaid zijn vertrek zou moeten geschieden wegens de zogeheten gewijzigde beleidsinzichten van de staat, de grootste aandeelhouder bij de Hakrinbank. Voorts vernemen wij dat Hoefdraad al enige tijd bezig is met een lobbycampagne om Bousaid weg te krijgen bij de voormelde bank. Uit een andere bron vernemen wij dat Hoefdraad Bousaid kwijt wil, omdat deze vorig jaar oktober niet langer bereid was grote bedragen uit de reserves van de bank ter beschikking te stellen van de staat. Ook is het allang geen geheim meer dat de minister van Financiën, ook de Governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, liever vandaag dan morgen het veld ziet ruimen. De West heeft tevergeefs getracht een reactie van Jim Bousaid los te krijgen.