Waterberg kiest gezin en parlement boven BEP

Celsius Waterberg, ex-voorzitter van de Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), wil niets meer te maken hebben met de BEP. Waterberg die de BEP vijf jaar lang heeft geleid, heeft afgelopen zaterdag slechtst 36 procent van de 195 stemmen binnen weten te halen, terwijl Ronny Asabina 64 procent van de stemmen heeft gewonnen. Waterberg deelde mee dat hij zich meer zal inzetten voor zijn gezin en meer in het parlement te vinden zal zijn. Het is nog niet duidelijk als hij zijn lidmaatschap zal behouden.

Waterberg bedankte de leden van de partij en gaf te kennen dat hij het partijcentrum minder zal bezoeken. Volgens hem was hij niet goed genoeg als voorzitter. Als meer dan 60 procent hem liever ziet gaan dan komen, is dat volgens Waterberg reden genoeg om niets meer met de partij te maken te willen hebben.

Hoewel erevoorzitter Caprino Alendy en Michel Felisi, beiden hebben zich op het laatste moment uit de verkiezing teruggetrokken, hun volle ondersteuning toekennen aan Asabina, zegt Waterberg dat Asabina dat niet hoeft te verwachten.

Volgens Waterberg zijn er allerlei methoden gebruikt om tot een dergelijk verkiezingsresultaat te komen. Hij geeft aan, dat Asabina een van de hoofdrolspelers is in een complot tegen hem. Volgens hem deed hij zijn best voor de mensen, maar zijn de kernen door valse informatie misleid geworden. “Ik houd mezelf niet voor de gek. Ik heb mijn leven lief en zal niet participeren in een partij waarin ze mij niet lusten”, zei Waterberg.

-door Priscilla Kia-