Voortaan goede sanitaire voorzieningen Waterkant

Voorbijgangers van de Waterkant zullen voortaan gebruik kunnen maken van goede sanitaire voorzieningen. Vandaag vond de oplevering plaats van de gerenoveerde toilettengroep aan de Waterkant door Intermed Caribe. Dit initiatief werd in verband met de Internationale Dag van het Handen Wassen op 15 oktober genomen. Het doel is om de bewustwording over het belang van een goede handhygiëne te helpen bevorderen.

In de avonduren en in het weekend is het heel erg druk langs de Waterkant. Zowel Surinamers als toeristen maken gebruik van de toilettengroep. “Het is daarom heel erg belangrijk dat de bewustwording van het handen wassen op gang komt”, sprak ‘oom Ray’ van de Waterkant, tevens beheerder is van de toilettengroep.

Astracia Warner, hoofd van de afdeling Milieu Inspectie, gaf aan dat het een mijlpaal is dat gasten die langskomen bij de Waterkant met een gerust gevoel gebruik kunnen maken van de toiletten en daarbij ook hun handen kunnen wassen ter voorkoming van ziektes. De samenleving wordt gevraagd netjes om te gaan met de pas gerenoveerde toiletten en de wasbakken.

Zoals eerder ook het geval was, zijn er kosten verbonden aan het gebruik van deze toiletten. Dave Wirjomenggolo, Customer Relationship Officer Intermed Caribe, zei dat dit geheel overgelaten wordt aan de beheerder van de toilettengroep. Hij gaf verder aan dat Intermed een win-winsituatie heeft gecreëerd, waarbij het bedrijf zal voorzien in de nodige attributen voor de toilettengroep, zoals toiletpapier, handsanitizers, zeep en dispensers. De producten zullen tegen een consumentenprijs worden gekocht bij Intermed.

De oplevering van de toilettengroep werd bijgewoond door leden van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), Regionale Gezondheidsdienst (RGD), het ministerie van Volksgezondheid, Intermed Caribe en Ricky Stutgard, voedseltechnoloog.

door Priscilla Kia

 

More
articles