Wegdek afslag Meursweg en Paranam wordt spoedig hersteld

Een gedeelte van het wegdek tussen de afslag Meursweg en de raffinaderij van Suralco (Paranam), wordt aanstaande maandag aangepakt binnen het Dalian IV project. Dit bevestigt Raoel Swedo, hoofd van de afdeling Voorlichting van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C). Hij geeft aan dat er heel veel klachten binnenkomen van weggebruikers en zegt dat de weg haast onbegaanbaar is. Dit geeft problemen, want behalve voor gewone weggebruikers, is volgens Swedo de weg ook heel belangrijk voor de industrie. Op verzoek van het ministerie wordt het zeer slechte gedeelte van de weg opnieuw geasfalteerd.

Swedo benadrukt dat het om een spoedige uitvoering gaat. Hij zegt dat het niet gaat om een startsein voor de aanleg van de vierbaans snelweg. Sewdo geeft aan dat de voorbereidingen voor de aanleg hiervan nog niet afgerond zijn. Hij vertelt dat het de bedoeling is dat de snelweg vanuit aangelegd zal worden vanuit Latour richting Paranam. Swedo zegt dat het startsein voor deze weg officieel bekendgemaakt zal worden.

De krabben- en fruitverkopers langs de Highway moeten in dit kader hun standjes ontruimen en verhuizen. Zij hebben aangegeven mee te zullen werken, maar verwachten dan wel een andere locatie. Swedo geeft aan dat het ministerie van OWT&C een presentatie zal houden voor het districtscommissariaat en de verkopers. Er wordt momenteel gewerkt aan het concept van de presentatie. Hij voert aan dat er tot nog toe geen locatie is gevonden voor de verkopers, maar dat het ministerie samen met het districtscommissariaat uitkijkt naar een alternatief.

De nieuwe Highway zal lopen van Paramaribo naar Zanderij en is bedoeld om de wegen John F. Kennedy- en de Indira Gandhiweg te ontlasten. De aanleg van de snelweg valt binnen het Dalian IV-programma. Het streven is om de snelweg in 2019 op te leveren.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles