Oema Soso pakt ook vrouwenbeker 2017

Oema Soso heeft ook beslag weten te leggen op de bekertitel van de SVB vrouwenleague. Ascona werd zaterdag in de finale met 2-1 verslagen. (Foto: Regillio Derby)

 
Oema Soso heeft ook beslag weten te leggen op de bekertitel van de SVB vrouwenleague. In het André Kamperveen Stadion (AK) won de SVB vrouwenkampioen de bekerfinale tegen Ascona met 2-1. Ascona, dat de gewijzijgde speellocatie nog enigzins de baas moest worden, begon vol goede moed aan het duel en gaf veel tegengas. Maar de grotere tactische ervaring bij kampioen Oema Soso bracht de doorslag en leidde reeds in de eerste speelperiode tot 2 doelpunten, via de watervlugge Jamecia de Mees en de Braziliaanse balkunstenares Nathalia Menezes. Goalgetter Orthea Riley van Ascona reduceerde nog voor de pauze de achterstand naar 1-2, maar in de tweede speelperiode gelukte het geen van beide teams meer doelpunten te scoren. Eindstand dus 2-1 voor Oema Soso, dat met veel fanfare de bekercup 2017 in ontvangst nam. De twee teams zullen weer tegenover elkaar staan in het duel om de ‘First Lady Cup 2017’, een duel dat ten
aanschouwe van de First Lady van de Republiek Suriname, presidentsvrouwe Ingrid Waalring-Bouterse, zal worden uitgevochten. Gezien het spel dat de twee teams het afgelopen competitiejaar geleverd hebben en in de bekercompetitie, mag dus een zeer spannend en
aantrekkelijk schouwspel worden tegemoet gezien in deze re-match van de twee teams. Anders dan verwacht begon de bekerfinale in AK ietwat later omdat beide teams dezelfde kleur tenue hadden uitgekozen. Oema Soso besloot van tenue te verwisselen dus moest zowel het arbitrale team als het publiek even het geduld opbrengen om de ploegen aan het werk te zien. Na ruim een half uur was het zover en konden fans vanaf de start genieten van aantrekkelijk vrouwenvoetbal. (DRP)