Ministerie OWTC gaat vuildumpers hard aanpakken

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC), gaat vuildumpers die vuil in de Viotte- en Pocornikreek illegaal dumpen, hard aan pakken. Dit zegt Raoul Swedo, hoofd afdeling Voorlichting van het ministerie van OWTC tegenover De West. Er wordt regelmatig vuil gedumpt in deze twee belangrijke kreken, die ervoor moeten zorgen dat al het overtollige water vervoerd wordt van de westelijke richting naar de Surinamerivier. Swedo geeft aan dat er naar strategieën wordt gekeken om dit probleem aan te pakken. Een manier is volgens hem het plaatsen van verborgen camera’s om zodoende de illegale dumpers in beeld te brengen. Swedo merkt op dat er mensen rondlopen in de samenleving, die ondanks de veelvuldige voorlichting, toch vuil blijven dumpen. “Het illegaal storten van vuil is ten strengste verboden”, aldus Swedo.

Hij voegt eraan toe dat de namen van mensen  die zich hieraan schuldig maken, in het openbaar gepubliceerd zullen worden. Er zijn ook mensen die illegaal bouwen dicht bij de kreken, waardoor deze niet optimaal kunnen functioneren. Het afdelingshoofd zegt dat er tegen deze mensen ook opgetreden zal worden door de bouwpolitie. Het ministerie heeft nu een tiplijn (462121) waar burgers een tip kunnen geven over mensen die illegaal bouwen.

Mozeskreekbrug

De brug over de Mozeskreek is weer opengesteld voor transportmiddelen tot 2 ton. Swedo geeft aan dat de brug niet open is voor zwaar materieel. Hij geeft aan dat er eerst goede afspraken gemaakt moeten worden met de ondernemers die gebruik maken van de brug. Volgens Swedo kan het niet zo zijn dat ondernemers de brug kapotrijden zonder een steentje bij te dragen. Hij geeft aan dat het ministerie tot overeenstemming moet komen met de ondernemers over hoe de brug onderhouden kan worden. De gesprekken met de ondernemers zijn nog niet begonnen,  omdat de nieuwe minister, Jerry Miranda, druk bezig is met het reorganiseren van het ministerie, aangezien het ministerie er twee directoraten bij heeft gekregen: communicatie en transport. Swedo zegt verder dat er het de bedoeling is om nog deze week, zoniet volgende week, om de tafel te gaan zitten met de ondernemers.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles