Santokhi: Beleid regering geheel vastgelopen

Als we vandaag de situatie in het land bekijken, kunnen we constateren dat de huidige machthebbers vastgelopen zijn in het beleid. A kondre fasi. Dit zei de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, hedenmorgen bij de herdenking van 100 jaar Johan Adolf Pengel. De politicus gaf verder aan dat de regering nu in een situatie is beland waarbij niemand de verantwoording op zich wil nemen voor de situatie die de regering zelf gecreëerd heeft.

“Een ieder schuift de schuld van zich af. Dit laat mij direct aan het lied ‘It was not me’, van Shaggy denken.  We zien dat men het duidelijk niet eens is met elkaar en grote ruzie onderling maakt”, aldus de politicus.

Rusland geeft verder aan dat hun onderlinge ruzie de NPS niet interesseert, maar dat de partij geïnteresseerd is in de verandering die heel snel gebracht moet worden, omdat het volk pinaart. Volgens de politicus heeft de regering het volk gepakt, omdat men pas na de verkiezingen verteld heeft dat er grote problemen zijn. “ Het gaat helemaal niet goed in het land. Alle prijzen zijn gestegen, de deviezenreserve is tot het minimale gebracht en de inkomsten van het land zijn ook minder geworden. Uiteindelijk wil niemand de verantwoordelijkheid op zich nemen.” Volgens de politicus is het overduidelijk dat de regering onverantwoord bezig is geweest. Gelet op dit alles, is volgens de NPS voorzitter zijn groene partij weer nodig om orde op zaken te stellen en ook om het vertrouwen terug te brengen. Volgens Rusland heeft de NPS vaak rommel van de regering opgeruimd en is zij in staat om dit weer te doen.

“ Net als u allen zit de NPS ook in deze situatie. Als je in een vliegtuig zit en de bemanning heeft fouten gemaakt, gaat een ieder in het vliegtuig eronder lijden. Maar in dit geval zijn er mensen, namelijk de NPS die de bemanning van het vliegtuig kan vervangen om niet neer te storten. Misschien moeten we niet tot 2020 wachten.” Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP, was hedenmorgen ook op het plein in verband met de herdenking van Johan Adolf Pengel. De politicus gaf aan dat wanneer Pengel zich linksachter zou keren en naar het ministerie van Financiën zou kijken hij zou huilen, omdat het echt mis gaat met de Staatsfinanciën. Santokhi gaf verder aan dat wanneer Pengel naar rechts kijkt, hij de pilaren van de rechtsstaat ziet. Ook daar zou hij huilen omdat de rechtsstaat wordt uitgehold en belemmerd in zijn functioneren, denkend aan de Amnestiewet.

door Ivan Summerville

More
articles