Jill Chen Poun Joe’s ‘Eight Red Roses’

Het is vandaag Valentine’s Day (14 februari)…een dag die een ieder op zijn eigen manier viert. Zo heeft de filmmaker en danseres, Jill Chen Poun Joe, een short movie van 15 minuten, genaamd ‘Eight red Roses’ uitgebracht. “Het van ‘Eight Red Roses’, heb ik vorig jaar januari geschreven als ‘uitlating’ van mijn emoties, toen mijn neef Roël André Donner, was overleden in 2013’, aldus Chen Poun Joe. Chen Poun Joe zag het als een goede gelegenheid om dit te verfilmen, zodat zij ook anderen, die een geliefde of een ander persoon dichtbij, hebben verloren, te helpen omgaan met het verlies. ‘Het is dus een inspirerend filmpje geworden met de boodschap: ‘Geef nooit op in het leven’ (never give up on life). Jill staat bekend als ‘the girl with the camera’ en doet heel wat projecten met jongeren. Wat ook heel goed klinkt in de oren, is dat deze short movie speciaal voor het Surinaams publiek is. De movie gaat vanavond in première en wordt uitgezonden via de staatszender STVS (kanaal 8) na het programma ‘In the spotlight’, tussen 21:00u en 21:15u.
De trailer van ‘Eight Red Roses’, werd enkele dagen terug op YouTube geplaatst. Enthousiaste fans konden niet meer wachten en vonden de trailer te kort. Op haar fanpage liet Chen Poun Joe aan haar fans weten waarom het zo kort is. “Het is een short film. Een langere trailer zou alles weggeven, maar zaterdag is het op TV”, aldus Chen Poun Joe. Daarnaast zijn de bekende Chandel Menckenberg en Nemys Lobato de Mesquita te zien in de short movie. De movie is gefilmd op Curaçao en gedeeltelijk in Suriname. De soundtrack is gedaan door Shayad Shahebin.
Naast haar eigen dans en filmproducties is Chen Poun Joe veel bezig met jonge talenten. Denk maar aan de video’s van de Surinaamse zangeres/danseres Imani Verwey, meer bekend als Adika, die zijn allemaal gemaakt door Chen Poun Joe. Een dansvideo maken is ook een van de dingen die zij heel vaak doet, waarbij zij samenwerkt met dansers Stephano Linkers en Michel Maatstap. De video van het nummer ‘Odo ye de’, gezongen door Flexclusive ft. Kayente Lisse, is ook door haar gefilmd. Chen Poun Joe is ook bekend bij de I write Short Movies, waar zij ook in de prijzen is gevallen in het jaar 2011, met haar film ‘Dance to live’, welke verfilmd werd door de Video Information Production Suriname (VIPSur). Dit filmpje werd in 2013 tijdens het Carifesta Film Festival vertoond.

More
articles