Dawsa gaat voor betere strategie binnen politiek

Priscilla Dawsa is sedert een jaar lid van de Abop. Zij was eerst lid van de NDP, stapte toen over naar Strei!. In 2018 keerde ze deze partij de rug toe en sloot zich aan bij de Abop. In gesprek met De West, geeft Dawsa aan dat er verschillende redenen zijn waarom zij voor de Abop heeft gekozen: goede strategieën, goede partijvisie en de mogelijkheid door te groeien.
“Als jongere ga je mee met de vibe, maar als je merkt dat het niet gepaard gaat met het landelijke, dan stap je af”, zei Dawsa. Zij is mede-oprichter van StreiI! geweest en heeft bij haar vertrek ook kenbaar gemaakt wat de redenen zijn. “Na een jaar zijn zaken nog steeds niet veranderd en zijn zelfs nog gecompliceerder geworden”, stelt zij.
Verder zegt Dawsa dat de druk die ze had in Strei!, grote invloed had op haar gezinsleven. ‘’Mensen organiseren protestacties, maar laten het kort daarna afweten, waardoor bepaalde zaken binnen de partij niet haalbaar waren”, zegt ze.
Bij de NDP merkte ze in 2016 al, dat het de NDP niet lukte de mooie beginselen die de partij op schrift had gesteld, na te leven. Verder geeft Dawsa aan, dat ze in tegenstelling tot anderen, niet uit een partij stapt vanwege persoonlijk belang, maar vanwege de mogelijkheden die er bestaan via zo een partij, om Suriname naar grotere hoogtes te brengen.
Zij vertelde verder, dat zij nooit een cent heeft ontvangen voor haar loyaliteit aan een politieke partij. “Ik heb mijn tijd genomen om zaken te analyseren en die waren, teruggaan naar de NDP of een partij kiezen die inderdaad wat zal doen voor Suriname”, geeft Dawsa aan. Ze zegt dat haar keuze daarom is gevallen op de Abop. Volgens Dawsa was het altijd haar droom, om in een nieuwe partij door te breken met haar kennis en ervaring, vandaar dat zij mede Strei! oprichtte. Veel oude partijen focussen zich volgens haar op hun geschiedenis en hebben te veel issues. ‘’Binnen de Abop is dit niet het geval. Ondanks dat het een oude partij is, is er sprake van groei, dat komt omdat deze partij de belangen van de gemeenschap behartigt.’’

More
articles