December 2, 2019


Abop belooft samenleving goedkope kavels


December 2, 2019

In het kader van de komende verkiezingen hield de Alge-mene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP), zaterdagavond een goed bezochte meeting, waarop verschillende vertegenwoordigers van de partij, een toespraak hielden. Abop-secretaris Joel ’Bordo’ Martinus, zei dat de regeringen kavels aanbiedt, die onbetaalbaar zijn voor de bevolking. “Gezien de precaire situatie komen wij de samenleving tegemoet met goedkope kavels”, zei hij. Abop-voorzitter Ronny Brunswijk, zei dat de andere politieke partijen geen massameetings durven te houden op grote locaties, omdat zij er niet zeker van zijn hoe groot de opkomst zal zijn. “Wij houden geen meetings op kleine locaties, wij roepen de massa op in het groot”, zei hij. Brunswijk gaf aan blij te zijn dat de groep die de partij eerder dit jaar had verlaten, besloten heeft terug te keren naar huis. “Wij waren niet met heel ons hart bij de VHP”, gaf een van hen aan. De groep bestaat uit: Miguel Abaas, Kofie Ajonpong, Peter Waterberg en de Abop-voortrekker in het Matawai-gebied, Friette Samuel. Volgens Martinus is Brunswijk een geboren leider. “Ik roep hierbij alle volken op om op deze man te stemmen, jullie zullen positieve veranderingen zien in dit land.” Martinus presenteerde daarna zijn verkavelingsproject. ‘’Er zijn 819 kavels in het Wanicagebied ter beschikking gesteld voor de bevolking. De kavels bedragen slecht SRD 15.000. Gezien de economische situatie in het land, doen wij dit om de samenleving tegemoet te komen.” Marinus Bee, zei dat de mensen ervoor moeten zorgen dat Brunswijk niet faalt. ‘’Hij heeft genoeg gedaan om te bewijzen dat hij dit land kan besturen.’’ Hij gaf een korte biografie van de Abop-voorzitter. Ondervoorzitter Diana Pokie: “Deze partij is niet alleen een partij voor Aukaners, zoals anderen beweren. Ik ben het voorbeeld daarvan. Het om alle bevolkingsgroepen en niet alleen om binnenlandbewoners.’’ Volgens de voorzitter van het congresbestuur, Gillbert van Lierop, wordt ten onrechte gezegd, dat de partij geen visie en kader heeft. ‘’Als de oude politiek kader en visie had, dan was Suriname niet een van de armste landen in Zuid-Amerika. Wij beloven jullie iets wat geen enkel ander partij jullie ooit heeft gezegd. Wij gaan niet stelen, wij gaan niet liegen’’, benadrukte Van Lierop.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249