BvL/ALS pleit voor 20 leerlingen per mulo-klas

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), is geen voorstander van de maatregel die het Bureau Voortgezet Onderwijs Junioren (BVOJ), getroffen heeft. Het BVOJ heeft gesteld dat het komend schooljaar, een mulo-klas maximaal 25 leerlingen mag hebben.
De bond pleit voor maximaal 20 leerlingen in een klas. “Wil je kwaliteitsonderwijs, dan moet je differentiëren.” Volgens Mangre heeft elk kind een ander niveau, ook verschilt de behoefte aan begeleiding. ‘’Door meer leerlingen in een klas te zeten, zal er weinig aandacht aan het kind worden geschonken’’, zegt zij.
De bond heeft een apart gesprek aangevraagd met onderwijsminister Lilian Ferrier, niet alleen over deze kwestie, maar ook om meer duidelijkheid te krijgen over het transformatieproces van het IOL. De bond zou al een gesprek hebben, maar dat werd verschoven, omdat de minister naar het buitenland ging in verband met Carifesta. Deze week zal de bond weer aan de bel trekken. Verder staan ook IOL-binnenland en de veiligheid op de scholen op de agenda, die volgens de bond prioriteit hebben. Veel leraren verkeren volgens de bond in onzekerheid. Er is een groep die uit de districten komt en zich aanmeldt bij het BVOJ voor overplaatsing. Mangre zegt dat het best een afstand is om af te leggen om vervolgens nog geen plek te krijgen.
De bond hoopt voor het nieuwe schooljaar de zaken rond te krijgen. ‘’Het gaat om het belang van de leerkrachten en de leerlingen’’, aldus Mangre.

-door Kimberley Fräser-

More
articles