Granman Kwinti’s: ‘Mennonieten niet welkom’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Raymond Clemens, grootopperhoofd van de Kwinti’s, heeft in gesprek met Suriname Herald benadrukt, dat de Mennonieten niet welkom zijn in het gebied. Clemens stelde ook dat hij nimmer toestemming heeft gegeven aan kapitein Harold Souvenir, om te onderhandelen met de Mennonieten. Clemens zei dat hij als hoofdverantwoordelijke van de gemeenschap, nadrukkelijk heeft aangegeven, dat de Mennonieten geen toegang krijgen tot het grondgebied van de Kwinti’s. Clemens benadrukte dat hij ook niet heeft meegewerkt aan de tot stand gekomen overeenkomst dat de Mennonieten 300.000 US-dollar zouden moeten betalen voor 35000 hectaren grond. 

Continue ReadingGranman Kwinti’s: ‘Mennonieten niet welkom’

VSB en SGCC versterken economische banden tussen Suriname en Guyana

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Suriname Guyana Chamber of Commerce (SGCC) hebben afgelopen week hun eerste kennismakingsgesprek gehouden, dat cruciaal was voor het bevorderen van economische samenwerking tussen beide landen. Vertegenwoordigers van beide organisaties waren aanwezig, waaronder de ondervoorzitter, bestuursleden en onderdirecteur van de VSB, en de voorzitter, bestuursleden en CEO van de SGCC.

Continue ReadingVSB en SGCC versterken economische banden tussen Suriname en Guyana

VSB participeert aan 112e International Labour Conference van de ILO

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De 112de International Labour Conference van de International Labour Organization (ILO) is een cruciale gebeurtenis voor wereldwijde discussies over arbeidskwesties en beleidsvorming. De vertegenwoordiging van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) als werkgeversorganisatie werd gedaan door onderdirecteur Kamlesh Ganesh, die deel uitmaakt van een tripartiete delegatie onder leiding van de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Steven MacAndrew.

Continue ReadingVSB participeert aan 112e International Labour Conference van de ILO

VZ-directeur: ‘Denguegevallen niet zorgwekkend hoog’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Terwijl in het buurland Brazilië er meer dan 6 miljoen denguegevallen tot nu toe zijn gemeld, is in Suriname de situatie nog niet alarmerend. Directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul zegt desgevraagd aan de krant, dat het aantal denguegevallen in ons land momenteel niet zorgwekkend hoog is.

Continue ReadingVZ-directeur: ‘Denguegevallen niet zorgwekkend hoog’

‘Suriname is ready voor een vrouwelijke president’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname is momenteel meer dan ooit tevoren, ready voor een vrouw in de hoogste positie van de staat. Dit werd afgelopen vrijdag benadrukt tijdens het ‘Excellence, Women First’ seminar. Tijdens het seminar is de nationale bewustwordingscampagne voor vrouwelijk leiderschap gelanceerd. Het doel van de campagne, die door STAS International, het UNDP en het ministerie van Binnenlandse Zaken gevoerd wordt, 

Continue Reading‘Suriname is ready voor een vrouwelijke president’

Verhoogde EBS-stroomtarieven bevatten oneigenlijke kosten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De huidige verhoging van de elektriciteitstarieven van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), is gebaseerd op een kostprijs van SRD 4,87 per kWh die de maatschappij nu hanteert. Technische experts van de vakbeweging stellen, dat de kostprijs lager zou dienen te liggen, omdat deze oneigenlijke kosten bevat.

Continue ReadingVerhoogde EBS-stroomtarieven bevatten oneigenlijke kosten

Werkzaamheden personeel BOG totaal lamgelegd

Het personeel van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), heeft de werkzaamheden vanmorgen totaal lamgelegd. Het BOG had vorige week het actiemodel al verscherpt, doch een oplossing is tot nog toe uitgebleven. Het personeel van het BOG stelt dat de maat vol is en eist van de regering dat hun noden gehoord en opgelost worden.

Continue ReadingWerkzaamheden personeel BOG totaal lamgelegd

Braziliaanse politie ontmantelt smokkel- en witwasnetwerk dat ook actief was in Suriname

De Braziliaanse Federale Politie heeft een grootschalig internationaal opererend smokkel- en witwasnetwerk ontmanteld, waarbij Suriname naar voren komt als een van de landen waarin de organisatie actief was. Sinds de start van de operatie op dinsdag 11 juni in de staten Pará en Maranhão zijn al vier personen gearresteerd. De autoriteiten hebben beslag gelegd op meer dan 50 miljoen Braziliaanse Real (R$50 miljoen), inclusief auto's, boten, elektronische apparaten en documenten ter waarde van meer dan 9,2 miljoen US-dollars.

Continue ReadingBraziliaanse politie ontmantelt smokkel- en witwasnetwerk dat ook actief was in Suriname
Read more about the article Drugsverkoopster en koper ter zake overtreding wet verdovende middelen en vuurwapenwet aangehouden
arrestatie

Drugsverkoopster en koper ter zake overtreding wet verdovende middelen en vuurwapenwet aangehouden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een gemengd team van de politie heeft de verdachten P.B. (25) woonachtig in de omgeving van Putriweg en R.A. (34) woonachtig in de omgeving van de Bindadinweg op donderdag 13 juni 2024 aangehouden. Op de verdachte P.B. werden crack cocaïne, een geldbedrag in SRD en vreemde valuta, een fijnweger en een alarmpistool van het merk M. Napoleon kaliber 9 mm en 26 scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen.

Continue ReadingDrugsverkoopster en koper ter zake overtreding wet verdovende middelen en vuurwapenwet aangehouden

Earnie Eenig krijgt tweede termijn als voorzitter bodybuilding bond

  • Post author:
  • Post category:Sport

Voorzitter van de Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB),  Eenig,  is afgelopen week voor de tweede keer gekozen. Volgens de leden is er geen reden hem te vervangen, daar hij in de afgelopen perioden goed werk heeft verzet voor de sport. Hij werd daardoor bij acclamatie herkozen en kreeg de zegen van de leden. Eenig liet eerder al doorschemeren, verder te zullen gaan als voorzitter van de SBWB.

Continue ReadingEarnie Eenig krijgt tweede termijn als voorzitter bodybuilding bond

ROS organiseert sportdag voor GLO-scholen

  • Post author:
  • Post category:Sport

Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ont-wikkeling en Sport (ROS), heeft op vrijdag 7 juni op het sportterrein SOSIS, een sportdag in de vorm van een snoeppauze georganiseerd voor leerlingen van enkele GLO-scholen. De deelnemende scholen waren: O.S. Flora 1 en 2, O.S. Marowijne 1 en 2, en het LMC (Little Mounds of Clay).  De leerlingen konden zich op een leuke, verantwoorde en sportieve manier vermaken met de sportonderdelen atletiek en voetbal.

Continue ReadingROS organiseert sportdag voor GLO-scholen
Read more about the article PRESIDENT BANG OM 8 DECEMBERVONNIS UIT TE VOEREN
Hamer uit de rechtzaal

PRESIDENT BANG OM 8 DECEMBERVONNIS UIT TE VOEREN

President Santokhi zegt dat de NPS de druk niet aankon en uit de coalitie is gesprongen. Voor degenen die de geschiedenis niet kennen, het volgende: het concept van het Nieuw Front (NF) is ontstaan in 1980, toen de NPS-leiders een jaar onterecht en zonder proces waren opgesloten in Santo Boma. Het idee was dat de VHP en NPS elkaar zouden afwisselen met betrekking tot het presidentschap.

Continue ReadingPRESIDENT BANG OM 8 DECEMBERVONNIS UIT TE VOEREN

WAT EEN TONEEL!

Vicepresident Ronnie Brunswijk en directeur Leo Brunswijk van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS), zijn volgens hen de motor geweest achter de oplossing, die partijen woensdag hebben kunnen bereiken, in de EBS-kwestie. Zowel Marciano Hellings, voorzitter van de Ogem Werknemers Organisatie (OWOS) als directeur Brunswijk, bevestigden tegenover de media op de stoep van het regeringsgebouw, de rol van ‘Mama Brunswijk’. Bondsvoorzitter Hellings heeft ook verklaard, de afgelopen dagen door de vicepresident naar Moengo te zijn uitgenodigd. Hij ontkende dat dit in alle stilte is gebeurd. Na het geheel, omhelsden de twee kemphanen elkaar vredig onder het gejuich van de leden.

Continue ReadingWAT EEN TONEEL!

CHAN ZOEKT BOUTA MET BEHULP VAN VOLK

“Laat men geen struisvogel spelen in dit land”, liet President Santokhi zich ontvallen in het programma ‘Welingelichte Kringen’ via ABC Radio, in reactie op de voortvluchtigheid van Bouterse. Waar Santokhi de politieke berg beklom, als de wetshandhaver die Bouterse zou opsluiten wanneer de tijd daar was, konden onder zijn regering, allen op hun eigen manier, Hoefdraad, Van Trikt en Bouterse, vrij ademhalen, ondanks veroordelingen op hun naam.

Continue ReadingCHAN ZOEKT BOUTA MET BEHULP VAN VOLK