DE REGERING LEIDT DE VAKBEWEGING

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, is ontevreden over het trage verloop van de gesprekken, tussen deskundigen van de vakbeweging en de regering over een mogelijke herziening van de verhoogde stroomtarieven. In het tv-programma ‘Mmanten Taki’, zei Berenstein dat de deskundigen van de vakbeweging hun huiswerk hebben gedaan, maar dat de technische medewerkers van de regering, geen informatie aan hun counterparts verstrekken. Dit heeft voor veel stagnatie gezorgd. De president heeft het team samengesteld en moet de opdracht geven dat zijn technische mensen de benodigde informatie vrijgeven. Dit moet ertoe leiden, dat het volk de juiste prijs voor stroom betaalt. Het is duidelijk, dat de overheid de overhand aan het voeren is tijdens deze onderhandelingen. De regering leidt en de vakbeweging loopt als een schaap achter haar aan.

Terwijl het gras groeit, sterft het paard, want de gemeenschap moet voor de tweede opeenvolgende maand, de verhogingen normaal betalen. Waarvoor waren de acties dan?

Er is dus actie gevoerd om uitgenodigd te worden?! We weten allemaal dat deze regering alles doet wat in haar vermogen ligt om tijd te winnen!

Ze weet dat ze in augustus de verschillende salarisverhogingen zal doorvoeren, waardoor het verlagen van de stroomtarieven niet meer van toepassing zal zijn. Geen wonder dat het vertrouwen in de vakbeweging verder aan het verzwakken is. Zelfs bekende vakbondsleiders hebben het voor gezien gehouden! Daar zij nu al door hebben dat de hele vakbeweging is omgekocht door de politiek. In feite hebben ze geen stem meer en worden dus geleid door hun politieke vrienden.

More
articles