GBB IS EEN WARE CHAOS

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer is de afgelopen jaren zeer negatief in het nieuws gekomen. Het begon met de uitgifte van grond van parlementariërs en prominente aanhangers van politici, tot de uitgave van een deel van de Stalweide. Het ministerie heeft nog nooit zo een chaotische periode gekend! Geen wonder dat minister Diana Pokie plaats moest maken. Ze konden haar niet manipuleren. Lijfwachten van de huidige minister, blijken een gat in de markt te hebben geslagen en tegenwoordig zelfs grootgrondbezitters te zijn. Over vrienden en familie van de minister, zullen we het niet hebben.

Intussen wachten burgers al geruime tijd op hun beschikking, terwijl de huurprijzen de pan uitvliegen. De gemeenschap is zeker het Dalian-project niet vergeten en ook tal van andere overheidsprojecten, die tot nu toe niet van de grond kunnen komen. Mensen hebben onder deze regering beschikkingen van domeinland ontvangen, waarvan de toegang tot de projecten voorzien zijn van gigantische hangsloten. Denk daarbij aan het Altona-project tegenover het Wanica Ziekenhuis. Projecten waarin miljoenen zijn geïnvesteerd om deze bouwrijp te maken, maar die zijn al weer overwoekerd geraakt.

De president lijkt er zelf schoon genoeg van te hebben en adviseerde een motie van wantrouwen in te dienen tegen de minister van GBB. Op zoek naar een reden dus om haar naar huis te sturen. We hadden van de minister verwacht, dat ze integer zou zijn en het respect dat zij in het parlement had verkregen, zou koesteren. Helaas! Het tegendeel werd bewezen en de minister zit nu op de schopstoel.

More
articles