Acht shore-base projecten goedgekeurd over een periode van vier jaar in Guyana

SHORE-BASE GUYANA

Door de groeiende offshore-activiteit is de capaciteit van de kustbasis van Guyana sinds 2020 aanzienlijk toegenomen. Het ministerie van Openbare Werken vertelde dat OilNOW in deze periode goedkeuring had gekregen voor acht projecten. Tot de groen-verlichte projecten behoorden de uitbreidingswerkzaamheden aan de vestiging van Guyana Shore Base Inc. (GYBSI) in Houston. De uitbreiding zal naar verwachting plaatsvinden op 170 hectare suikerrietvelden op het industrieterrein. Er is ook de enorme Vreed-en-Hoop Shore Base Inc. (VEHSI). VEHSI is een joint venture tussen NRG Holdings Inc., een Guyanees consortium van bedrijven die grotendeels lokaal eigendom zijn: National Hardware Guyana Limited, ZRN Investments Incorporated en Jan De Nul Group. Het maakt deel uit van de grotere haven van Vreed-en-Hoop, die de eerste moderne multifunctionele haven van Guyana zal zijn, gelegen in Foreshore Plantation, West Bank Demerara.

VEHSI zal dienen als het speciale voertuig van ExxonMobil voor de Yellowtail-ontwikkeling – de vierde olie-ontwikkeling van Guyana.

Daarnaast is er de Tristar Versailles Shore Base; Hadi’s World Shore Base Facility in Peter’s Hall, East Bank Demerara; de Diamond Shore Base Inc. in Friendship, East Bank Demerara; Orinduik Development Inc. Kustbasis in Lusignan, oostkust Demerara; en de Friendship Shore Base Inc. bij Friendship East Bank Demerara. Er is ook de Baker Hughes Super Center-faciliteit, in Land of Canaan op de oostelijke oever van Demerara. Het werd gebouwd samen met het bestaande voltooiingsmagazijn en de fabriek voor vloeibare modder en voltooiingsvloeistoffen van Baker Hughes, en bood volledige ondersteuning aan klanten in Guyana en Suriname.

Momenteel heeft Guyana drie olie-ontwikkelingen online in het door ExxonMobil beheerde Stabroek Block. Volgend jaar komt daar een vierde bij. Exxon heeft 11 miljard vaten olie voor de kust van Guyana ontdekt. Er zijn meer dan 30 commerciële ontdekkingen gedaan.

 

More
articles