Koedemoesoe: ‘Verkiezingen om de bocht, niet nodig Vorswijk te vervangen’

Ramon Koedemoesoe, Abop-parlementariër, heeft in gesprek met TBN Prime Alert gezegd dat het vervangen van minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), geen enkel nut zal opleveren. Voorts doet de minister volgens Koedoemoeso een heel goede job met de weinige middelen.

De parlementariër stelde ook dat Vorswijk zelfs een betere job doet dan haar voorgangers. Koedemoesoe ziet dus geen reden waarom de bewindsvrouwe plaats zou moeten maken. De minister ligt momenteel onder vuur en wel met betrekking tot de uitgifte van een deel van de Stalweide in Nickerie. President Santokhi adviseerde de parlementariërs in Nickerie om een motie van wantrouw in te dienen tegen Vorswijk.

Volgens Koedemoesoe snapt hij de uitlatingen gedaan door de president in deze kwestie niet. Volgens hem is het juist de president die zaken moet corrigeren als die niet correct zijn gegaan. Hij stelt dat deze zaken niet in de schoenen van de minister geschoven moeten worden, omdat zij vaart op het kompas van haar werkarmen. ‘’Een andere minister daar plaatsen zal de kritiek niet verwijderen’’, aldus Koedoemoesoe. Het belang is te groot en beuken op de bewindsvrouwe zal geen zoden aan de dijk leggen. Koedemoesoe herhaalde dat wijsheid bij het nemen van stappen in deze kwestie heel belangrijk is. Vorswijk is volgens hem ook niet volmaakt. Het is dus nodig om elkaar te begeleiden.

More
articles