‘Terugkeer naar de stad, altijd vermoeiend’

Leerkrachten die les verzorgen in het binnenland, zijn teleurgesteld in het ministerie van Onderwijs, omdat volgens hen, het ministerie vaak verzuimd zijn verplichtingen na te komen, waaronder het voldoen van de kosten aan de vliegmaatschappij die verantwoordelijk is voor het vervoeren van de leerkrachten.

Het ministerie weet dat de paasvakantie aanbreekt en dat leerkrachten naar Paramaribo moeten afreizen, maar elke keer zijn er weer problemen bij terugkeer.  De kosten om zelf een vlucht te betalen naar Paramaribo, zijn veel te hoog voor de leerkrachten.

Dit is de reden waarom sommige leerkrachten liever niet in het binnenland willen komen werken. Omdat het altijd een probleem is om als de vakantie aanbreekt, terug te keren naar Paramaribo. Sommige leerkrachten hebben al overplaatsing aangevraagd, omdat zij komend schooljaar geen les meer willen geven in het binnenland en ook verder willen studeren. De leerkrachten vrezen ook dat zij straks vanwege de aanhoudende droogte, een voedseltekort zullen hebben. De krant verneemt dat leerkrachten uit de dorpen Koeroeni, Kwamalasumutu en Sipaliwini op 28 en 29 maart jl. door de vicepresident zijn opgehaald. Een groep leerkrachten zal binnenkort een gesprek hebben met de minister van Onderwijs over deze kwestie. De leerkrachten willen namelijk de zekerheid dat zij voortaan op tijd naar Paramaribo kunnen vertrekken wanneer de vakantieperiode aanbreekt.

More
articles