Ori: ‘Uitbetalen leerkrachten nu op bord Financiën’

Henry Ori, minister van Onderwijs, verklaarde recentelijk tegenover Suriname Herald, dat hij niet weet waarom de leerkrachten niet tijdig hun salaris ontvangen. Volgens hem is ervoor gezorgd dat de leerkrachten correct zijn opgenomen in het onderwijssysteem, het betreft het ministerie van Financiën dat bepaalde zaken dient te verwerken, zodat de mensen kunnen toetreden tot het overheidssalarissysteem. Volgens de bewindsman wachten de leerkrachten al ruim drie tot zes maanden op hun salaris en is dat veel te lang.

Volgens Ori is de situatie voor de groep dusdanig beroerd dat de mensen kampen met achterstallige betalingen van hun vaste lasten. Hij zegt dat de meesten schulden hebben moeten maken om toch nog rond te komen.

De motivatie onder de leerkrachten daalt niet alleen door het uitblijven van hun salaris, maar ook vanwege de slechte werkomstandigheden waaronder zij soms moeten functioneren.

“Ik kan als minister wel invloed uitoefenen op bepaalde zaken, maar de salarisadministratie valt buiten mijn bevoegdheid”, aldus de minister.

Ori zei dat hij niemand wenst te verwijten, maar dat er vanwege zijn ministerie zo nauwkeurig en snel mogelijk wordt gewerkt om zaken gedaan te krijgen. ‘’Normaliter moeten leerkrachten minimaal twee tot drie maanden wachten voordat zij hun salaris ontvangen, maar deze periode is wel problematisch’’, aldus de minister. “Er moet individueel worden bekeken hoe we de situatie van deze leerkrachten kunnen verbeteren. Het gaat om een beperkt aantal personen. We werken aan een oplossing. Ik ben niet de verantwoordelijke voor de uitbetalingen”, aldus Ori.

More
articles