Samenleving maakt zich zorgen om veiligheid

De samenleving is de afgelopen week opgeschrikt door videobeelden op sociale media van een brute roofoverval die plaatsvond bij een onderneming, gevestigd in de International Mall of Suriname. Hierbij zou het personeel onder schot zijn gehouden. In een ander filmpje dat momenteel circuleert, werden drie dames op hun terrein beroofd. Het schijnt een normale zaak te zijn geworden, dat de samenleving dagelijks wordt geconfronteerd met dit soort filmpjes.

Verschillende organisaties hebben via hun sociale mediakanalen hun misnoegen geuit over de onveilige situatie die er momenteel heerst. Een ondernemer vertelde in gesprek met de krant dat hij genoodzaakt is vanachter een hekwerk te verkopen. Dit ter voorkoming dat rovers met zijn dagopbrengst ervandoor gaan. “Mensen vinden het niet fijn om zo inkopen te doen en je merkt een duidelijke daling in de dagopbrengst. Maar je hebt liever een dalende opbrengst, dan dat je straks wordt beroofd en ook nog medische kosten moet betalen”, aldus de ondernemer.

Eerder zei de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, dat er een harde aanpak van de criminaliteit zal volgen. Volgens hem was er reeds een plan in elkaar gezet, om het veiligheidsgevoel terug te brengen, echter waren de middelen daartoe beperkt en ligt het aan het ministerie van Financiën die vrij te maken. Ook de president spuwde zijn gal met betrekking tot de slechte veiligheid die volgens hem ergere vormen aanneemt. Hij zei reeds aan de minister de opdracht te hebben gegeven, de criminaliteit harder aan te pakken.

More
articles