Petronas gaat extra put boren in Blok 52

Petronas Suriname E&P B.V. heeft ervoor gekozen om het contract voor het 7e generatie boorschip Noble Voyager te verlengen om een extra put te boren in Blok 52 voor de kust van Suriname, aldus Noble Corporation in een LinkedIn-post.

Het contract, ter waarde van een dagtarief van 470.000 dollar, zal direct na de huidige put – Fusaea – ingaan met een geschatte looptijd van 70 dagen.

Blake Denton, senior vicepresident Marketing & Contracts van Noble, verklaarde: “Deze uitbreiding zet onze zeer belangrijke samenwerking met Petronas gedurende meerdere jaren op het gebied van de boorcampagne in Suriname voort. Het werk van de Noble Voyager in Blok 52 toont een sterke alliantie tussen onze bedrijven, een alliantie die ons trots maakt.”

Dit besluit volgt op de grote olievondst van Petronas bij de Roystonea-1-exploratieput afgelopen november en de Sloanea-1-gasontdekking in 2020, die beide veelbelovende reservoirkwaliteiten in de zandsteenformaties van Campanië hebben aangetoond.

Nu TotalEnergies de ontwikkelingsplannen in het nabijgelegen Blok 58 vordert, biedt Blok 52 potentieel voor verdere ontwikkeling voor de kust van Suriname.

Block 52 beslaat 4.749 vierkante kilometer in het Guyana-Suriname Basin en wordt beheerd door Petronas Suriname E&P met een belang van 50 procent, terwijl ExxonMobil Exploration and Production Suriname B.V. de resterende 50 procent in handen heeft.

More
articles