RGD-personeel wederom in actie

Foto: Ivan Summerville

Het personeel van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is wederom in actie. De bond heeft dit onlangs in een schrijven meegedeeld aan het personeel. Er wordt gewerkt tot 10.00 uur. Er is ontheffing verleend aan de middag-, wacht- en ambulancediensten.

Bondsvoorzitter Reginald Herkul zei in gesprek met Key News, dat het RGD-personeel de overbruggingstoelage van SRD 3.500 over februari en maart nog steeds niet heeft ontvangen. Dat is de reden waarom de bond besloten heeft over te gaan tot actie. Volgens Herkul heeft het personeel het salaris over februari en maart wel ontvangen, maar de overbruggingstoelage is uitgebleven. Aan de autoriteiten is gevraagd om uiterlijk donderdag 28 maart deze toelage over te maken aan het personeel, maar het personeel heeft tot op heden niets ontvangen.

‘’Het is jammer dat het personeel vaker in actie moet komen om zijn eigen geld te ontvangen. De mensen hebben het al heel zwaar en hebben het geld hard nodig’’, aldus Herkul. “Het geld heeft al een bestemming, dus als er niet op tijd gestort wordt, zullen de medewerkers grote problemen hebben. Door deze acties wordt de samenleving de dupe, maar het personeel is genoodzaakt  in actie te gaan om de betaling af te dwingen’’, aldus Herkul.

More
articles