President roept op tot motie van wantrouwen tegen Vorswijk

President Santokhi heeft het afgelopen weekend een bezoek aan het rijstdistrict Nickerie gebracht. De verschillende problemen van het district werden besproken. Vooral het probleem met betrekking tot de gronduitgifte, had de nodige aandacht van de president. Tijdens een bijeenkomst in het rijstdistrict riep de president parlementariërs op om een motie van wantrouwen tegen minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) voor te bereiden, en in te dienen bij het parlement.

De oproep van de president zou te maken hebben met de beschuldigingen dat de minister een deel van de Stalweide aan een ondernemer zou hebben toegewezen. Dit heeft voor woede onder de boeren geleid, die hebben aangegeven, in actie te zullen gaan, indien de toezegging niet wordt teruggedraaid. LVV-minister Sewdien uitte voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers op 28 maart openlijk kritiek op het beleid van Vorswijk. De bewindsman zei dat zaken op  GBB niet naar behoren verlopen.

Eerder werd Vorswijk ook al door de president op het matje geroepen, daar zaken volgens hem niet rechtig zouden zijn verlopen. Vicepresident Ronnie Brunswijk zou toen in het parlement in de bres zijn gesprongen voor de minister. Volgens Brunswijk zou Vorswijk niets verkeerd hebben gedaan en zou het gaan om een politieke aanval. In hoeverre de president wederom stappen zal ondernemen, is nog niet bekend.

More
articles