Vrijspraak gevraagd voor verdachten in zaak verkoolde lijken in Ford Ranger

Op 18 maart 2024 is de strafzaak tegen de verdachten Y.W., R.G. en E.S behandeld door de kantonrechter. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf waarbij verkoolde lijken zijn gevonden in een uitgebrande Ford Ranger te Noordpolderdam. De zaak stond voor dupliek van de verdediging.

De advocaat van verdachte R.G. vroeg vrijspraak van de ten laste gelegde feiten moord en doodslag. De advocaat van verdachte E.S. vroeg vrijspraak voor de gehele tenlastelegging. De advocaat van verdachte Y.W. gaf aan dat er geen sprake is van nauwe en bewuste samenwerking en dat de verdachte geen moord en ontvoering kan worden verweten. Na de dupliek van de advocaten hebben de verdachten het laatste woord gevoerd. Op 20 mei 2024 zal de kantonrechter uitspraak doen in de zaak.

Drie verkoolde lijken

In de vroege ochtend van zondag 18 juli 2021 trof de politie van Kwatta een afgebrande pick-up van het merk Ford Ranger te Noordpolderdam, ter hoogte van leiding 8 in het district Wanica aan. Nadat de brandweer klaar was met blussingswerkzaamheden, werden drie verkoolde lijken van mannen in de pick-up aangetroffen. Twee lijken lagen in de laadbak en één in het voertuig en wel achter de twee voorste zittingen. Het was voor de politie duidelijk dat de drie personen door misdrijf om het leven waren gebracht.

Deze zaak werd door de politie van Kwatta overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten. Naar aanleiding van het onderzoek kwamen er verschillende verdachten in beeld. De personen Marvin Anthony Ralf Wilson en Raoul John Sypenhof, werden als verdachte aangemerkt en die komen sinds 2022 ook voor op de website van Interpol onder de categorie ‘Red Notice’. Het tweetal wordt gezocht in deze zaak waar later de aangetroffen verkoolde lijken geïdentificeerd werden als Rohitas S., Shawn K. en Cedric T. Een van de lijken vertoonde schotverwondingen. De mannen waren vastgebonden met tie wraps. De Ford Ranger behoorde toe aan Rohitas S.

More
articles