Korpshoofd Cipiers roept familieleden op gedetineerden te bezoeken

Gisteren vond op het hoofdkwartier van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) te Santo Boma de beëdiging van het eerste vrouwelijke korpshoofd, Joyce Pané-Alfaisi, plaats.  Pané-Alfaisi nam vanaf 28 april 2022 waar als korpshoofd, nadat Regilio Blijd met pensioen ging. Volgens Pané-Alfaisi had zij het nimmer verwacht dat zij als eerste vrouw, de organisatie zou mogen leiden. Echter heeft ze zich altijd ingezet en alle lagen van de organisatie met succes doorlopen.

Volgens het nieuwe korpshoofd heeft zij met haar opspelding publiekelijk toegezegd zich te willen inzetten voor de mensen in detentie en het personeel. Volgens Alfaisi moet niet alleen het resocialisatieproces verder op gang worden gebracht, maar moet ook de belangrijkste schakel worden ingezet: familie en vrienden van mensen in detentie. “Het is de bedoeling dat de mensen na hun strafperiode terugkeren in de samenleving. Echter merken we, dat ze juist worden afgestoten door hun familie vanwege schaamte. Ik doe een beroep op de samenleving een bezoek te brengen aan hun naaste familie in detentie, zodat het resocialisatieproces kan worden versterkt”, aldus het nieuwe korpshoofd.  Pané-Alfaisi deed ook een beroep op de regering in te komen met middelen, zodat de inrichtingen kunnen worden aangepakt.

‘’Ook het personeel tracht met een tekort aan middelen zijn werkzaamheden uit te voeren’’, vertelde het korpshoofd. Volgens haar is ze bezorgd over het systeem van draaideurcriminelen haar zorgen, omdat ze merkt dat onder hen veel jongeren zijn. Onder de aanwezigen bevond zich president Chandrikapersad Santokhi, die zei dat het een mooi moment is, dat een vrouw nu de leiding overneemt binnen een korps. Volgens hem twijfelt hij niet aan haar integriteit, maar zal ze zich verder moeten bewijzen. “Ook zij heeft als taak de criminaliteit aan te pakken. Ik geloof dat ze dat ook zal doen”, aldus Santokhi.

More
articles