Ramadhin bestudeert financiële tegemoetkoming zorgpersoneel

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, heeft in gesprek met Radio ABC gezegd, de mogelijkheden te bekijken om het zorgpersoneel financieel tegemoet te komen. Dit om te voorkomen dat het vertrekt en dat het tekort verder wordt vergroot. Om het acute tekort aan verpleegkundigen bij de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) op te vangen, wordt nagegaan of het mogelijk is buitenlandse krachten in te huren, zodat de zorg niet in gevaar komt. Met Cuba is gesproken om te bekijken welke gespecialiseerde verpleegkundigen kunnen worden gehaald om de zorg te blijven bieden.

Volgens de bewindsman heeft de zorg los van brain drain, te kampen met heel wat andere uitdagingen. De late levering van medicamenten, is volgens de minister één daarvan. Er is onder meer een verlate aankomst van sommige zaken, zoals infuusvloeistoffen en antibiotica, waarbij gekeken is of in Guyana het nodige kan worden gekocht.

Ramadhin zegt dat ook het buurland slachtoffer is geworden van de verlate le-vering van artikelen. Met het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) wordt getracht de aanschaf van de nodige medicamenten veilig te stellen, maar eerst moeten de achterstallige betalingen aan het BGVS voldaan worden.

Ramadhin zegt dat ook met het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) de aldaar heersende problemen, bekeken worden. Daar zijn nog te betalen rekeningen naar de bank gestuurd voor verdere verwerking. Met het ministerie van Financiën wordt ook hard gewerkt om de financiële uitdagingen op te lossen.

More
articles