SLM-directeur reageert op incident met bagage op vlucht PY993

Steven Gonesh, directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), heeft gisteren tegenover ABC online nieuws gereageerd op het incident met bagage op de vlucht PY993 van Schiphol naar Paramaribo.

Het toestel vertrok afgelopen zaterdag zonder ruimbagage van de passagiers vanwege technische problemen. Gonesh zei dat het gebruikelijk is om bij technische klachten, de keuze te maken passagiers te laten vliegen zonder bagage, of helemaal niet te vliegen. Hij benadrukte dat het vervoeren van passagiers een prioriteit is van de SLM. “De keuze is toen geweest om dan toch de vlucht uit te voeren”, aldus Gonesh. Passagiers werden verzocht hun bagage de volgende dag op te halen bij het hoofdkantoor van de SLM, waarbij ze lang hebben moeten wachten. Gonesh zei dat alles goed is verlopen en dat hij niet op de hoogte was van het lange wachten.

“Nadat de bagage was vrijgegeven door de douane, is die verstrekt aan de passagiers, dat is al gebeurd op zondagavond”, aldus Gonesh. Desondanks betreurt de maatschappij het incident en ziet het als een uitdaging, om tijdig en correct met dergelijke situaties om te gaan. De teams van de SLM hebben volgens Gonesh tijd noch moeite gespaard en het hele weekend keihard gewerkt om het ongerief voor de passagiers tot een minimum te beperken.  Hij hoopt  dat dit incident het vertrouwen in de SLM niet zal schaden. Afgelopen zaterdag vertrok Suriname Airways-vlucht PY993 van Schiphol naar Paramaribo vanwege technische problemen zonder ruimbagage van de passagiers. Het toestel zou namelijk problemen hebben gehad met een systeem in het bagageruim en liep daardoor een vertraging op van 4 uur. De passagiers mochten hun bagage de volgende dag ophalen, want die werd door een andere vliegmaatschappij overgevlogen naar Paramaribo.

More
articles