Mathoera: ‘Geen militairen ter beschikking van goudbedrijven’

Krishna Mathoera, minister van Defensie, heeft afgelopen week voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers gezegd dat het niet klopt dat militairen worden ingezet bij goudbedrijven en dat hooggeplaatsten in het leger torenhoge bedragen aan deze zogenaamde beveiligingen overhouden. Volgens de minister berust dit niet op waarheid, maar zijn het manschappen die in hun vrije tijd een extra baan hebben. Volgens Mathoera is er gezien de financiële Situatie in het land, toestemming daartoe gegeven.

De bewindsvrouwe benadrukte dat tijdens het doen van deze bewakingswerkzaamheden op geen enkele wijze gebruik gemaakt mag worden van attributen van het Nationaal Leger. Dit is volgens Mathoera tegen de wet- en regelgeving. Tegen de mensen die zich toch daaraan schuldig maken zullen er volgens de minister ernstige stappen worden genomen. Zij herinnerde de onder haar vallende personeelsleden eraan, dat in het afgelopen jaar er mensen op non-actief zijn gesteld die zich daaraan schuldig hadden gemaakt.

Zij zei verder in goed overleg met de regering te zijn en wel met betrekking tot de rechtspositie van deze groep. Volgens haar heeft zij met de bond goede afspraken en is er dus toch nog toe geen sprake van een onrustige situatie binnen het leger.

More
articles