SWM nog steeds zonder financiële steun

Stanley Raghoebarsing, minister van Financiën en Planning heeft tijdens een recente persconferentie met vertegenwoordigers van de Wereldbank bekend gemaakt dat het bedrag van 22,5 miljoen USD dat uit de International Development Association (IDA) geleend zal worden, in andere sectoren geïnvesteerd zal worden.

Ondanks eerdere toezeggingen van president Chandrikapersad Santokhi, blijven de beloofde middelen voor de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) uit. David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft bevestigd, dat het toegezegde bedrag van ruim 7 miljoen USD voor onderhoudswerkzaamheden bij de SWM, niet is ontvangen.

Tijdens de vergadering van de Raad van Ministers van afgelopen woensdag, zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationaal Business en Samenwerking, dat de SWM nog geen plan van aanpak heeft ingediend bij de regering. Echter heeft Clifton Lienga, directeur van de SWM, tijdens een persconferentie verklaard, dat hij meerdere malen presentaties heeft gegeven aan de regering over de aanpak van de lage tot geen waterdruk naar de afnemers toe. Lienga meldde ook dat er met opgespaarde middelen enige werkzaamheden worden uitgevoerd.

Minister Raghoebarsing heeft verteld dat er gesprekken gaande zijn met de Wereldbank over welke sectoren ondersteuning kunnen krijgen van de regering. Hij benadrukte dat hoewel de financiële middelen beperkt zijn, er wel geïnvesteerd zal worden in de samenleving, vooral gezien de huidige uitdagingen op het gebied van klimaatverandering. De minister roept op tot eerlijkheid in de samenleving over het waterverbruik en stelt voor een open discussie te voeren over de tarieven en tarifering voor water. Hij haalde aan dat degenen die het kunnen betalen, ook moeten bijdragen aan het waterverbruik.

More
articles