PCS in actie na uitblijven prestatietoelagen

Het personeel van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft na een vandaag gehouden Algemene Ledenvergadering (ALV) besloten het werk niet langer voort te zetten maar in actie te blijven. Het besluit om in actie te gaan werd afgelopen maandag genomen, nadat het personeel de beloofde prestatietoelage van het afgelopen jaar tot op heden nog steeds niet heeft ontvangen.

Carmen Brondenstein, bondsvoorzitter bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), heeft in gesprek met Sunweb TV  gezegd dat de algemeen  directeur van de instelling gedreigd heeft dat indien de medewerkers het werk niet hervatten, zij met ontslag gestuurd zullen worden. Volgens Brondenstein is dit zeker niet de manier van communiceren met het personeel. Zij geeft aan dat er stappen genomen zullen worden tegen de algemeen directeur.

Een personeelslid (OD) verklaart in gesprek met de krant dat zij het meer dan zat zijn steeds achter gelden aan te rennen. Volgens haar gaat zij niet aan het werk zolang de gelden niet zijn overgemaakt. “Het geld is niets meer waard. Dan nog kun je niet ontvangen waarop je recht hebt”, aldus het personeelslid.

More
articles