FIFA investeert USD 550.000 in SML

De voorzitter  van de Steering Committee voor de herstructurering van voetbal in Suriname, Rolf Verwey, heeft afgelopen zaterdag in het programma Questions & Answers op ATV gezegd dat het om een enorme investering gaat om de Suriname Mayor League (SML) draaiende te houden. Volgens hem is het zeker geen drukje op een knop. De SML wordt ondersteund door de FIFA en het geld gaat via de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) naar de SML. Voor het eerste jaar is er een begroting gemaakt van USD 870.000 en de FIFA komt hierbij in met USD 550.000.

Verwey vertelde ook over de TV-rechten. Er is aan het begin een aanbesteding gedaan om de wedstrijden uit te zenden, waarbij er vier geïnteresseerden waren.

De clubs zijn onderdeel geweest van het beslissingsproces een uitzender te kiezen. “De begroting van de SML is aan de clubs al eerder gepresenteerd, waarin de geschatte inkomsten van de TV-rechten werden meegenomen.

De inkomsten van de TV-rechten gaan naar de SML en aan het eind van het jaar, zullen de inkomsten verdeeld worden tussen de clubs.  Uiteindelijk doen we alles om de clubs gezond te maken”, aldus de voorzitter.

More
articles