Leden A-Team verwijderd vanwege betrokkenheid bij drugsvangst Kaaimangrasi

In 2021 werd er een grote vangst van Cocaïne gemeld en wel in het oude mijngebied Kaaimangrasi van de Suralco. In direct verband met deze grote partij drugs, werd later ook een uitgebrand vliegtuig van Braziliaanse makelij op een illegale airstrip in het Goliath Gebergte (West-Suriname) aangetroffen. Van de inzittenden van het toestel ontbrak toen elk spoor.

Naar verluidt worden minimaal vijf leden van het A-Team verdacht van het vervoeren van drugs en van personen met een verdachte status, met auto’s van het A-Team voor drugsdealers. Een van de leden van het A-Team in kwestie, is volgens bekomen informatie recent bevorderd tot Hoofd Inspecteur.

Uitgebrand vliegtuig van Braziliaanse makelij op een illegale airstrip in het Goliath Gebergte

De krant verneemt dat tegen meerdere leden van de voormelde eenheid in kwestie, disciplinaire maatregelen getroffen zijn, vanwege verdenkingen van onregelmatigheden met dezelfde drugsvangst, en hun gedragingen tijdens de directe nasleep. Volgens onze welingelichte bron namen betrokkenen opmerkelijke risico’s met hun aanwezigheid, zonder medeweten cq. toestemming van superieuren. Voorts vernemen wij, dat de A-Team betrokkenheid is gecoördineerd op een wijze, die de criminele organisatie ten goede kwam, waarbij misbruik van functie, bevoegdheid en omstandigheden heeft plaats gehad, om tot verdere bescherming en bevoordeling, van de drugsorganisaties, met baat bij het transport, te komen. Ook vernemen wij, dat tot de persoonlijke levenssfeer van een van de functionarissen behoort de Officier van Justitie tegen wie er recent maatregelen getroffen zijn.

More
articles