Getuige niet verschenen voor verhoor in strafzaak tegen Bordo

Op 13 maart 2024 is de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten J. Martinus alias ‘Bordo’ of ‘Money Hond’, C. Jongaman meergenoemd ‘Keppie’, P. Phoeli meergenoemd ‘Moena’, R. Phoeli meergenoemd ‘Rampie’ en A. Gau-Gau voortgezet door de kantonrechter. De zaak stond voor getuigenverhoor.

De getuige die op de vorige zitting was aangezegd, heeft zich niet aangemeld. Advocaat mr. D. Veira die waarnam voor collega mr. R. Denz, vroeg de kantonrechter om de getuige op een nader moment alsnog te horen. De officier van justitie zal de getuige opnieuw dagvaarden. De verdediging en de vervolging hebben geen behoefte aan het horen van andere getuigen. De volgende zitting staat gepland op 6 mei 2024 voor getuigenverhoor en verdachtenverhoor.

Bordo en Keppie

Clifton Jongaman alias ‘Keppie’ heeft zich onlangs op 25 juli aangemeld, dit vernam de redactie uit goede bron. Hij is toen gelijk in verzekering gesteld. De strafzaak is aanhangig gemaakt tegen Martinus en Jongaman, die na een interne opsporing, formeel worden gezocht door Justitie en Politie. Deze verdachten staan sinds december 2022 op de Facebookpagina en website van Interpol Red Notice. Beiden worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan moord, medeplegen/medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/medeplichtigheid aan doodslag; bedreiging met misdrijf; deelneming aan een criminele organisatie, overtreding van de Wet Verdovende Middelen en overtreding van de Wet Money Laundering.

Een speciale politie-eenheid die belast is met het onderzoek in deze strafzaak, had voorafgaand informatie over een vliegtuig dat enige tijd geleden begraven was op een locatie in het oosten van Suriname. Wij vernamen toen dat de politie naar aanleiding van deze informatie, het vliegtuig heeft laten opgraven. Het vermoeden bestaat dat het om een drugsvliegtuig gaat dat om onbekende redenen op die locatie werd begraven. Martinus wordt gezocht door een gemengde politie-eenheid, omdat zij aanwijzingen heeft dat hij betrokken zou zijn geweest bij activiteiten die in nauw verband staan met de grensoverschrijdende criminaliteit.

More
articles