WAAR BLIJFT ACTIE VAN HET BEDRIJFSLEVEN?

De afgelopen week werd aangekondigd dat de tarieven voor elektrische energie, stelselmatig zullen stijgen. De bedoeling is dat er niet meer gesubsidieerd wordt en dat de samenleving gaat betalen voor hetgeen ze verbruikt. De achterliggende gedachten hiertoe is het gezond maken van de N.V. EBS. Vanwege verschillende groepen is kritiek geleverd over de situatie die ondraaglijk zal zijn of worden voor velen. Ook de vakverenigingen binnen het bedrijfsleven, hebben we reeds gehoord hierover. Veel bedrijven vrezen voor een nog grotere achteruitgang van de koopkracht, die nu al niets meer voorstelt. Veel winkeliers vrezen zelfs voor een sluiting. Echter wanneer het aankomt op het ondernemen van acties om dit besluit te doen terugdraaien, zien we geen enkele organisatie!

Je vraagt je dan wel af, of de tamtam die gemaakt wordt, wel menens is. Voelt men daadwerkelijk mee met de samenleving? Want men heeft aangegeven zelfs te vrezen dat velen hun baan zullen verliezen en dat gezinnen daardoor brodeloos zullen geraken. Of zal men nu even zijn stem laten horen, terwijl hetzelfde bedrijfsleven de grote sponsor is van politieke partijen voorafgaande aan de verkiezingen. Dan is het wederom hopen, dat grote projecten tegen overgefactureerde bedragen worden verleend zodat men hun ingebrachte penningen met winst terugverdiend kunnen worden. Een situatie die wij allang kunnen zien.

In ieder geval als men zegt dat het nare gevolgen zal hebben, dan had men reeds op straat moeten zijn! Wie start nou een onderneming om haar de grond in te laten boren?

More
articles