Bouterse internationaal gesignaleerd door middel van ‘Interpol Red Notice’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onlangs bekendgemaakt dat het officiële stappen onderneemt gebruik te maken van Interpol, voor de internationale signalering van de veroordeelden Desire Delano Bouterse en Iwan Leendert Dijksteel. Op nationaal niveau worden ze al opgespoord op bevel van de Procureur-Generaal en nu is het veroordeelde duo ook toegevoegd aan de Red Notice lijst van Interpol. Het Surinaamse OM vraagt de medewerking van het publiek en de internationale gemeenschap informatie te verstrekken over de huidige verblijfplaats van deze twee veroordeelden. Het internationaal signalement van de voortvluchtige veroordeelden, is volgens een jurist een krachtig signaal van rechtshandhaving in Suriname.

“In het bijzonder in verband met de spraakmakende drugsvangsten en gezien het drugsverleden en de open veroordelingen van Bouterse zelf, maakt Suriname aan de rechtsgemeenschap internationaal kenbaar, als natie, the rule of law te stellen boven voorheen invloedrijke particulieren.

Tevens wordt verduidelijkt, dat de gruweldaden en het verlies van levens, niet getolereerd of geaccepteerd worden. Handha-ving, arrestatie en gevangenneming zijn een belangrijk onderdeel van het strafproces en met deze bijkomende inspanning, neemt de kans toe dat dit lang verwacht moment dichterbij komt, aldus de voormelde jurist tegenover de krant.

More
articles