Menzo neemt wederom het roer over bij Natio

Donderdag jl. werd in de Ballroom Torarica de officiële aankondiging van de ,,nieuwe’’ bondscoach van onze nationale selectie gedaan. Het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) maakte bekend dat Stanley Menzo het roer zal overnemen als bondscoach.

Het is niet de eerste keer dat Menzo de leiding krijgt van onze nationale voetbalselectie. In 2022 was dit ook al het geval. Op een gegeven moment ontving hij een aantrekkelijker aanbod van de Chinese club Beijing Guoan, die hij niet kon weigeren. Hij koos er toen voor om zijn functie als bondscoach neer te leggen en naar China te vertrekken. Deze samenwerking in China duurde slechts een jaar.

Brian Tevreden, die lange tijd voornamelijk bezig is geweest met het werven van diasporaspelers voor Natio, zal nu ook actief zijn in een nieuwe functie. De spelersscout is benoemd tot directeur voetbalzaken bij de SVB. Een ander opvallend nieuws is het aantrekken van de voormalige bondscoach van Curaçao Remko Bicentini. Hij zal net als Roberto Gödeken en Ryan Koolwijk, deel uitmaken van de technische staf van Menzo. Bicentini werd voorheen ook genoemd als kandidaat voor de positie van bondscoach van Suriname, nadat de dienstbetrekking met Aron Winter werd beëindigd.

More
articles