Santokhi: ‘Grondprobleem moet in 6 maanden opgelost zijn’

Het grondprobleem moet binnen de komende zes maanden opgelost zijn. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi maandagmiddag bij de oplevering van de betonnen brug op de hoek van de Indira Gandhiweg en de Romanaweg. Het staatshoofd deelde mee dat het ministerie van Openbare Werken (OW) binnenkort USD 50 miljoen van de regering zal krijgen. Deze middelen zijn om te besteden aan woning- en wegenbouw. Santokhi deelde mee dat woning- en wegenbouw de prioriteit van de regering genieten. ‘’We gaan de woningbouw in een versneld tempo uitvoeren, er worden wegen geasfalteerd, bruggen gebouwd en wegen bezand. Nu is het de droge periode, dus OW moet snel doen. Als het regent, heb je problemen‘’, aldus Santokhi.

De USD 50 miljoen die de regering beschikbaar zal stellen, wordt onderverdeeld in twee delen. USD 25 miljoen komt van de IDB en is bestemd voor de wegenbouw. Het resterend deel is bedoeld voor de landelijke woningbouw, dit bedrag komt van de Saoedi Fund.

Santokhi benadrukte dat het volk in de afgelopen periode enorm veel heeft ingeleverd, dus is het nu tijd dat er terug wordt gegeven aan het volk. ‘’Wij gaan u nooit in de steek laten. We gaan blijven investeren. In het begin hadden we niet zoveel geld. Nu krijgen we ook hulp van buitenlandse organisaties. Verlies geen hoop, alhoewel sommigen beginnen te twijfelen. Heb geduld.‘’

Verder somde het staatshoofd enkele zaken op die met hoge prioriteit gerealiseerd zullen worden. Deze zijn onder andere: financiële steun aan studenten, het goed uitvoeren van het sociaal programma, het foodbasketproject, de woningbouwlening met 7% rente, veiligheid, onderwijs, productieverhoging, medicijnenvoorziening, duurzame drinkwater- en opzet zonne-energiesystemen in het binnenland en de start van de exploitatie van gas in 2027.

More
articles