Angnoe zal op 15 april zijn laatste woord voeren

Op 28 februari 2024 is de behandeling van de strafzaak in hoger beroep tegen verdachte A. Angnoe voortgezet door het Hof. De zaak stond voor dupliek en laatste woord. De verdachte was niet aanwezig.

De verdediging heeft een schrijven gericht naar het Hof voor uitstel van de dupliek. Het Hof heeft dit verzoek gehonoreerd. Op 15 april 2024 om 12.00 uur zal de strafzaak worden voortgezet. De zaak staat op die dag voor dupliek en het laatste woord van de verdachte.

Vrijspraak

Op 15 januari 2024 is de strafzaak in hoger beroep tegen de verdachte A. Angnoe voortgezet door het Hof van Justitie. De zaak stond voor pleidooi en repliek. Advocaat M. Dubois die waarnam voor zijn collega-advocaten in deze strafzaak, heeft het pleidooi toegelicht. De verdediging eist vrijspraak van de ten laste gelegde feiten vanwege het ontbreken van het wettig en overtuigend bewijs. Verder werd ook geëist vernietiging van de verbeurdverklaring van het bedrijfspand en het bedrijfsvoertuig van het bedrijf Orion.

Veroordeeld

De strafzaak tegen de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt en zijn zakenpartner Ashween Angnoe van het accountantsbureau Orion, werd maandag 31 januari 2022 behandeld.

Op die dag werd Angnoe veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 150.000 subsidiair twaalf maanden hechtenis. Rechter Maytrie Kuldipsingh had op diezelfde dag de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname tevens veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 500.000, subsidiair 16 maanden hechtenis. De rechter had beide mannen schuldig bevonden aan overtreding van de Anti-corruptiewet, verduistering, valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet Money Laundering.

Het vonnis van 31 januari hield in dat het bedrijfspand van Orion verbeurd is verklaard evenals een in beslag genomen Range Rover SUV.

Er werd gelijk na het vonnis hoger beroep aangetekend door zijn advocaat Irvin Kanhai.

More
articles