Project Anjoemara in Albina kampt met waterprobleem

Uit zeer betrouwbare bron wordt vernomen dat in het sociale woningbouwproject Anjoemara in Albina, er zich verschillende problemen voordoen. Veel huizen krijgen al enige tijd geen of soms slechts een straaltje water uit de kraan en mensen moeten water bemachtigen uit de omgeving, wat zorgt voor een gevaarlijke sanitaire situatie. Het waterprobleem in dit project is al drie weken te merken. Ook de brandweer van Albina had te kampen met een watergebrek aan het begin van februari en het duurde twee weken voor er een oplossing werd gevonden. Echter kunnen naar verluidt de bewoners geen beroep doen op de brandweer om te voorzien in drinkwater, waar een grote behoefte aan is in Albina.

De riolering op het project Anjoemara is ook slecht en sommige huizen tappen elektriciteit af bij de buren. Het project staat ook bekend om de vele woningbranden door de vermoedelijke overbelasting van de stroomvoorziening.  De wegen zijn aldaar ontoegankelijk tijdens de regentijd, maar in de droge tijd beter, echter niet altijd berijdbaar door de enorme kuilen en onnodige versperringen die worden opgeworpen.

Water, gezondheid en infrastructuur, worden onder andere genoemd als belangrijke probleemgebieden in het ressort.

Het districtsbestuur onder leiding van de districtscommissaris is volgens veel Albinezen te zwak om de problemen aan te kunnen pakken en moet vaker meer vertrouwen op de goodwill van de overige burgers.

In Albina woont een vijfde van de bewoners in eenvoudige huizen en er is een grote behoefte aan land voor bouw. Een betere samenwerking is nodig om niet alleen de milieuproblemen (vuilverbranding en grasbranden), maar ook het waterprobleem op te lossen.

Veel mensen leven van een beetje landbouw en overwegend visserij, maar de omstandigheden in de landbouw zijn niet altijd even gemakkelijk.

More
articles