Jeangu Macrooy in de studio

De Surinaamse singer en songwriter Jeangu Macrooy is in de studio met de sound engineer en producer Jasper Zuidervaart om te werken aan een nieuwe song.  “Het is een van mijn favorieten die ik ooit heb geschreven. De kans is groot dat het de eerste single wordt van mijn nieuwste tevens vierde album ”, zegt hij.  De eerste single ‘A Little Greener’ van zijn derde album is ook gemixt door Zuidervaart.

Jeangu en demissionair premier Mark Rutte van Nederland reiken dit jaar een Four Freedoms Award uit. De Four Freedoms Award wordt elk jaar uitgereikt aan mensen en instanties die zich inzetten voor vrijheid en mensenrechten. Jeangu reikt de award voor Vrijwaring van Vrees uit aan Grace Forrest, de Australische oprichter van Walk Free, een organisatie die zich inzet tegen moderne slavernij.

Rutte reikt de International Four Freedoms Award uit aan Save Ukraine, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het terugbrengen van ontvoerde Oekraïense kinderen vanuit Rusland en bezette gebieden naar Oekraïne.

De Four Freedoms-medailles worden elk jaar toegekend aan personen en organisaties die zich inzetten voor de vier vrijheden die de Amerikaanse president Roosevelt verkondigde in 1941. De uitreiking van de Four Freedoms Awards vindt plaats op donderdag 11 april 2024 in de Abdij te Middelburg. De prijzen werden voor het eerst uitgereikt in 1982 ter gelegenheid van zowel de honderdste geboortedag van president Roosevelt als het tweehonderdjarig bestaan van diplomatieke betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Nederland.

More
articles