Politie wacht op instructies voor ingrijpen bij barricades Powakka

Het Korps Politie Suriname (KPS) wacht op instructies van hogerhand voor de aanpak van wegversperringen in Powakka, verklaarde KPS-woordvoerder Milton Kensmil gisteren tegenover ABC Online Nieuws. Kensmil benadrukte dat de weg naar Powakka relatief rustig is, met weinig verkeer, waardoor de autoriteiten nog niet hebben ingegrepen.

“Het is onder bepaalde omstandigheden altijd beter af te wachten wat de instructies zijn van bovenuit”, aldus Kensmil. “De ressortcommandant van de politiepost Zanderij heeft aangegeven, dat er verschillende zaken geregeld moeten worden. Paramaribo zal ervoor moeten zorgen dat de rust snel terugkeert. Kensmil dringt wel aan op een spoedige oplossing.

De bewoners van Powakka hebben gisteren de weg naar het dorp gebarricadeerd, om de aandacht van de overheid te trekken voor de erkenning van het nieuwe dorpsbestuur. Sergio Sabajo is uitgeroepen tot nieuwe kapitein van het dorp, maar Patricia Sabajo vindt dat de tellingen niet volgens wettelijke voorschriften zijn geschiedt, vandaar zij nog als kapitein fungeert, en de functie van kapitein nog niet heeft overgedragen. De bewoners van Powakka zijn van plan de weg gebarricadeerd te houden tot en met volgende week dinsdag, in de hoop in de tussentijd een antwoord van de regering te hebben gekregen.

 

More
articles