Jones: ‘Invloedrijken liggen aan de basis van de hevige rookontwikkelingen Wageningen’

Ebu Jones, NDP-parlementariër, verklaarde in gesprek met een lokaal medium dat hij informatie heeft ontvangen, dat invloedrijken bewust zaken in brand hebben gestoken, zodat het gebied rijp kan worden gemaakt voor rijstteelt. Dit heeft tot gevolg dat er hevige rookontwikkelingen zijn ontstaan in Wageningen en dat nu ook Guyana, daar last van ondervindt. Volgens hem zijn er invloedrijke personen gelieerd aan de regering, die plannen hebben om gebieden klaar te maken voor de rijstteelt, zonder rekening te willen houden met de gezondheid van het volk. Jones vindt dat ministeries in samenwerking met de districtscommissaris, al plannen hadden moeten uitvoeren om het welzijn van de burgers te waarborgen, of om de situatie te verlichten. Hij is van mening dat deze regering geen hart heeft voor de burgers en begrijpt niet waarom bepaalde politici in bepaalde posities zijn beland.

Jones zei dat ofschoon het probleem al weken aan de gang voortduurt, het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) pas vorige week is ingeschakeld om de situatie in kaart te brengen. Uit eerdere mediaverslagen blijkt dat de reddingswerkers weinig kunnen uitrichten. Jones heeft geen goed woord over voor minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, omdat het ministerie volgens hem niets doet om de gezondheid van de lokale bevolking te waarborgen.

Ook de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien, ontkomt niet aan de kritiek van jones. Volgens Jones ligt hij aan de basis van de hele situatie in Wageningen. De ondraaglijke rookontwikkeling heeft vrijwel alles lamgelegd in Wageningen. Jones benadrukt dat onschuldige burgers een goed leven moeten ontberen door een klein groepje dat geld wil verdienen.

More
articles