Staatsolie: ‘TotalEnergies doet alles om Blok 58 snel te ontwikkelen’

Staatsolie ziet geen reden om de eerste offshore olie-ontwikkeling van het land uit te stellen, ondanks uitspraken van TotalEnergies CEO Patrick Pouyanné over mogelijke vertragingen. Het project, dat naar verwachting zal worden uitgevoerd door TotalEnergies, heeft een prijskaartje van 9 miljard dollar. Pouyanné had eerder gezegd, dat kostenoverwegingen een rol spelen bij de besluitvorming van het bedrijf en dat het soms de voorkeur geeft aan uitstel. Echter, Staatsolie verwacht niet dat het Blok 58-project vertraging zal oplopen. Er zijn opties om de ontwikkeling te versnellen en factoren die kunnen helpen om de projectkosten onder controle te houden, aldus Staatsolie.

Het bedrijf benadrukt dat marktonderzoek door TotalEnergies, de komende maanden meer duidelijkheid zal geven over de voortgang van het project.

Staatsolie gelooft dat TotalEnergies er alles aan zal doen om Blok 58 snel te ontwikkelen en verwacht dat het project nog voor het einde van het jaar wordt goedgekeurd. Ontwikkelingsstudies zijn al begonnen, en de eerste olieproductie wordt verwacht in 2028. Staatsolie zei ook dat TotalEnergies er vanuit haar ervaring alles aan doet om Blok 58 snel te ontwikkelen. TotalEnergies verwacht dat het project voor het einde van dit jaar wordt goedgekeurd. Er zijn ontwikkelingsstudies gestart. Het bedrijf verwacht in 2028 de eerste olie te kunnen produceren.

TotalEnergies heeft ook plannen aangekondigd om enorme olievondsten te ontwikkelen in de Sapakara South- en Krabdagu-velden, met een geschatte totale voorraad van bijna 700 miljoen vaten. Deze velden liggen op een diepte van 100 tot 1.000 meter en zullen worden ontwikkeld met behulp van een drijvend productie-, opslag- en losschip (FPSO) met een capaciteit van 200.000 vaten per dag, verbonden met onderzeese bronnen.

More
articles